Jandarmii tulceni vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele din acest weekend

Jandarmii tulceni vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele din acest weekend

La sfârșitul acestei săptămâni, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean Tulcea vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele cultural-artistice organizate.

Astfel, în perioada 13 – 15 august, jandarmii tulceni vor fi prezenți pe faleza orașului Sulina, unde se vor desfășura manifestări cultural-artistice ocazionate de Zilele orașului Sulina și Ziua Marinei Militare.

Sâmbătă, 14 august, începând cu ora 08.45, la troița Eroilor Marinari de la Capela Militară,  vor fi asigurate măsurile de ordine publică și protecția participanților pe timpul ceremonialului militar și religios dedicat eroilor marinari.

Duminică, 15 august, începând cu ora 09.30, jandarmii tulceni vor fi prezenți pe Faleza Dunării din municipiul Tulcea, unde se va organiza un ceremonial militar dedicat sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea va asigura ordinea și siguranța publică și, de asemenea, va participa cu șalupa de intervenție și patrulare la ceremonialul (defilarea) organizată de Garnizoana Tulcea.

În aceeași zi, în intervalul 17.30 – 23.00, în fața Căminului Cultural din localitatea Ostrov, se va desfășura manifestarea cultural-artistică Ziua Comunei Ostrov, unde jandarmii vor avea în vedere protecția participanților și desfășurarea în siguranță a evenimentului.

Totodată, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a Zilelor Municipiului Tulcea, structurile teritoriale ale MAI  vor acționa, în sistem integrat, pentru asigurarea și menținerea măsurilor de ordine publică, prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier în zona de desfășurare a evenimentelor. Zilnic, în perioada 13 – 15 august, peste 120 de  jandarmi, polițiști și pompieri vor fi prezenți în zonele în care vor avea loc manifestațiile, astfel încât participanții să se poată bucura de aceste evenimente în siguranță.

Forțele de ordine vor fi prezente în zona desfăşurării manifestărilor, respectiv în zona Lacului Ciuperca și în Piața Tricolorului, unde vor acționa cu operativitate și vor adopta măsuri ferme față de persoanele care încălcă prevederile legale.

Și polițiștii rutieri vor fi prezenți în proximitatea zonelor unde vor avea loc manifestări, în vederea fluidizării traficului rutier și a prevenirii oricăror evenimente rutiere. În weekend, străzile Unirii și Aleea Parc Ciuperca (din proximitatea patinoarului) din municipiu vor fi închise circulației autovehiculelor.

Efective ale ISU Tulcea vor fi implicate în misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, asistență medicală prespitalicească, precum și asigurarea unui grad sporit de siguranță cetățenilor pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice. Astfel, în fiecare zi a acestei perioade, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD vor fi prezente în zona scenei de spectacole din Piața Tricolorului, iar o autospecială de stingere cu apă și spumă și o barcă pneumatică se vor afla în zona Lacului Ciuperca. De asemenea, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu patru autospeciale cu apă și spumă vor asigura intervenția operativă în cazul producerii unor situații de urgență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*