Jandarmii tulceni asigură ordinea publică în perioada Sărbătorilor Pascale

Jandarmii vor fi prezenți pe străzi și în preajma lăcașurilor de cult. FOTO IJJ Tulcea

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea intensifică misiunile şi suplimentează efectivele, pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor religioase prilejuite de Sfintele Sărbători Pascale.

În perioada 7 – 10 aprilie, peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, vor acţiona zilnic la nivelul municipiului şi a judeţului Tulcea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Jandarmii vor fi prezenţi în proximitatea lăcaşurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces către acestea, pe timpul afluirii şi defluirii cetăţenilor.

Pentru creşterea gradului de siguranţă, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate, în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în preajma discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi luarea de măsuri faţă de persoanele care manifestă un comportament antisocial, precum şi a celor ce pot tulbura ordinea şi liniştea publică.

În scopul prevenirii evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria Tulcea recomandă cetăţenilor :

• persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare şi să respecte indicaţiile jandarmilor;
• să acorde o grijă deosebită copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime;
• să asigure bunurile/obiectele personale (genţi, poşete etc.) precum şi a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile);
• să evite consumul excesiv de alcool care poate conduce la stări conflictuale;
• să manifeste atenţie pe traseele de deplasare, spirit de solidaritate şi să sesizeze prompt jandarmii prin contact direct sau prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, despre săvârşirea unei fapte penale sau contravenţionale sau despre producerea unei situaţii de urgenţă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*