Jandarmeria Tulcea a tras linie pentru prima jumătate a anului 2018

Jandarmii tulceni au avut bătăi de cap cu braconierii. FOTO IJJ Tulcea

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a făcut o sinteză a evenimentelor și misiunilor pe care le-a avut de la începutul anului 2018 și până în luna iunie.

În această perioadă, au fost ridicate în vederea confiscării şi depuse la Camera de corpuri delicte a I.J.J. Tulcea: 73 – plase de pescuit tip monofilament, în lungime totală de 2330 m; 1 ambarcaţiune confecţionată din lemn vopsit în negru, 9 crivace, lungime 3,5 m, lăţime 0,80 m; 1 motor ambarcaţiune marca „Johnson” capacitate 20 CP; 1 autoturism marca „Dacia 1310L” cu nr. de înmatriculare CT xx XXX, de culoare verde metalizat; 4 vâsle. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare, cantitatea de 138 kg de peşte de diferite specii.

Pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale din domeniul silvic au fost executate un număr de patru 4 acţiuni punctuale (independent) și o acțiune în colaborare cu Direcţia Judeţeană Silvică Tulcea.

În urma executării acestor acţiuni au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 70000 lei la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 8 alin. 1, lit. a şi b, art. 9 lit b şi art. 21 lit. k.
A fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 13.774 mc material lemnos diferite specii.

În ceea ce privește prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniul piscicol au fost executate:

  • 15 acţiuni punctuale (independent);
  • 3 în cooperare cu Brigada Specială a Jandarmeriei Române;
  • 7 acţiuni în colaborare cu organele piscicole (ARBDD).

În urma executării acţiunilor punctuale au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4200 lei la art. 59, lit. f din OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura cu modificările şi completările ulterioare şi au fost constatate 43 de fapte de natură penală, fiind identificaţi 42 de autori la art. 64 din OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura cu modificările şi completările ulterioare.

Au fost ridicate în vederea confiscării 120 de unelte de pescuit ilegale, 1 ambarcaţiune, 2 motoare pentru ambarcaţiuni, 1 bicicletă, 1 moped, 1 autoturism şi a fost predată spre valorificare societăţilor comerciale de profil cantitatea de 358,7 kg peşte de diferite specii.

Unul dintre cele mai importante rezultate a fost obținut în data de 25 aprilie, când, pe timpul executării unei acţiuni punctuale în colaborare cu lucrători din cadrul A.R.B.D.D. pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniul piscicol, în zona Perişor, la limita Deltei Dunării cu Marea Neagră, au fost observate 4 (patru) persoane de sex masculin ce descărcau din două ambarcațiuni mai multe scule de pescuit. În baza celor sesizate s-a procedat la stoparea activităţii acestora. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, persoanele în cauză, în urma practicării pescuitului comercial, au capturat un număr de 42 exemplare de peşte din familia sturion, fiind întocmite documentele privind sesizarea faptei penale prevăzută și pedepsită de art. 65, alin. (1), lit. c) din O.U.G. 23 / 2008 privind pescuitul și acvacultura.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*