Investitori israelieni, interesați de modernizarea sistemului de încălzire centralizată din Tulcea

Horia Teodorescu, a participat la o întâlnire cu o delegație din partea Ambasadei Israelului

Miercuri, 25 aprilie, la sala de ședințe a Primăriei Municipiului, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la întâlnirea cu o delegație din partea Ambasadei Israelului, condusă de Matan Safran, șeful Misiunii Economice și Comerț a Ambasadei Israeliene la București, alături de Andrei Mainea, ofițer comercial la aceeași instituție.

Din delegație au făcut parte reprezentanții companiei Israel Electric Corporation în România (Moshe Hershko, business development manager IEC, și Dan Dicanu reprezentant IEC în România), care sunt interesați să găsească mai multe oportunități de colaborare, dorind în special să abordeze subiectul unui proiect de modernizare a încălzirii centralizate.

La întâlnire au mai participat primarul municipiului, Constantin Hogea, directorul societății Energoterm, Nicușor Bâscă și președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

„Având în vedere experiența companiei Israel Electric Corporation în activitatea de dezvoltare și de realizare cu succes a proiectelor de producere a energiei electrice, ne bucură dorința reprezentanților acesteia de a efectua o vizită și în județul Tulcea.
Înțeleg că reprezentanții companiei Israel Electric Corporation sunt interesați să găsească mai multe oportunități de colaborare și ar dori în special să abordeze subiectul unui proiect de modernizare a încălzirii centralizate.
Ținând cont de domeniul de activitate al companiei, eu cred că Tulcea oferă și alte oportunități privind producerea energiei, respectiv energia neconvențională, utilizarea unor resurse care se găsesc la îndemână în județ, de la stuf la reziduurile vegetale, pentru o unitate de producere a energiei și pentru orașul Tulcea, și pentru orașul Babadag, sau pentru a intra în rețea cu know-how-ul pe care îl aveți la îndemână.
În condițiile în care statul Israel ocupă un loc important în clasamentul investiţiilor străine directe iar în România, o cooperare economică și la nivelul județului nostru este binevenită“, a declarat, cu acest prilej, președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.

IEC are o istorie de dezvoltare și de realizare cu succes a proiectelor de producere a energiei electrice utilizând o varietate de tehnologii. De mai bine de 90 de ani, au livrat cele mai prestigioase proiecte de energie din Israel. Recordul de realizări al companiei include proiectarea de centrale electrice cu putere mai mare de 25 GW, pentru clienții din sectorul public și privat din Israel și din străinătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*