Întâlnire de lucru privind calendarul evenimentelor din 2019 din județul Tulcea

Întâlnire privind calendarul evenimentelor din Tulcea în 2019

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat luni, 19 noiembrie, la o întâlnire organizată în colaborare cu Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, pe tema realizării unui calendar al evenimentelor care urmează a fi desfășurate la nivelul municipiului și al județului Tulcea în anul 2019.

La această acțiune au mai participat președintele Asociației de Mangement al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, prefectul Lucian Furdui, multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, reprezentanți ai primăriilor din județ și ai altor asociații și instituții care organizează evenimente anul viitor.

“Cred că este al doilea an în care reușim acest gen de întâlnire, în cadrul căreia toți actorii se așează la aceeași masă pentru a crea un calendar de evenimente prin care să promovăm cât mai bine județul nostru. Întâlnirea de anul trecut s-a dovedit a fi destul de productivă pentru că am avut un an al Centenarului destul de încărcat, cu foarte multe evenimente. Mai avem puțin peste o lună din acest an și eu, personal, sunt foarte mulțumit de cum au decurs toate evenimentele și organizarea lor”, a afirmat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

El a precizat că trebuie realizat un calendar ca evenimentele să nu se mai suprapună, interesul autorităților fiind prezența unui număr cât mai mare de turiști.

“Avem nevoie de acest calendar comun pentru că avem în fiecare an sute de evenimente, care la un moment dat se suprapun. Interesul nostru, al tulcenilor, este ca un număr cât mai mare de turiști și nu numai să vină și să vadă aceste evenimente ale noastre. După cum știți, avem un borș pescăresc foarte bun și la Crișan, și la Jurilovca și nu vrem să fie în aceeași zi. Avem un festival internațional Rowmania și nu vrem să fie în aceeași zi cu alt festival din județ, pentru că vrem să le vedem pe toate. Încercăm o armonizare a acestor evenimente astfel încât turistul care vrea să vină în luna august, la Tulcea, poate să-l vadă pe Ivan, poate să vadă un festival de jazz, poate să guste un borș foarte bun la Crișan sau Jurilovca, poate să participe la Cupa Știucii la Crișan. Sunt convins că vom reuși să realizăm un astfel de calendar astfel încât să nu încărcăm prea mult perioada verii, pentru că interesul nostru este să extindem acest sezon turistic, din mai până în septembrie sau chiar octombrie“, a mai spus Dumitru Mergeani.

În completare, președintele Cătălin Țibuleac a declarat că trebuie identificate acele evenimente care au vizibilitate în afara județului, la nivel regional, național sau internațional.

“Sunt evenimentele pe care trebuie să ne concentrăm într-o primă fază. Orice eveniment este important dar fiecare va fi abordat corespunzător vizibilității și câștigurilor materiale aduse comunității locale. Scopul acestei întâlniri este să armonizăm calendarul de evenimente, urmând ca la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale să se discute de bugetarea, finanțarea acestor evenimente. Este foarte importantă ideea prelungirii sezonului turistic, dacă se poate la 12 luni pe an. În acest sens, am venit cu acel proiect privind Crăciunul și Anul nou, pe nou și pe vechi, în Delta Dunării. A fost și pentru mine o surpriză serioasă faptul că agențiile de turism au început să preia ofertele și există și doritori pentru a petrece sărbătorile de sfârșit de an în Delta Dunării“, a precizat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*