Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea sărbătorește Ziua Dobrogei 2018

Casa Avramide din municipiul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Se împlinesc 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România, iar cu această ocazie se organizează în județul Tulcea mai multe activități culturale.

Una dintre acestea este chiar miercuri, 14 noiembrie, când, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea invită publicul să participe la vernisajul expoziției ”Carol I și Ferdinand I. Regii care au creat România Mare” la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentul Independenței, ora 10.30

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ”Dobrogea în contextul Marii Uniri de la 1918”, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și este organizat în parteneriat cu Muzeul Național Peleș, Arhivele Naționale ale României, Biroul Județean Tulcea al Arhivelor Naționale.

De asemenea este organizat și un vernisaj al expoziției de artă plastică ”Dobrogea 140 de ani” la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr. 2, ora 14.00. Expoziția este organizată în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici Tulcea.

Conferința ”Relații otomano-romane la Dunăre: Tulcea – de la centru de sandjak la sediu consular otoman (1879-1916)”, susținută de lector universitar dr. Silvana Rachieru și Lansarea cărții „Diplomați și supuși otomani în Vechiul Regat. Relații otomano-române între 1878-1908” este ținută la Casa Avramide din str. Progresului, nr. 32, ora 19.00

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*