Incendiu puternic în Parcul Național Măcin, pe raza comunei Luncavița

Incendiul din litiera de pădure a fost stins în cele din urmă. FOTO ISU Delta Tulcea

Persoane inconștiente și rămase neidentificate au aprins un foc în litiera pădurii din zona localității Cetățuia – Valea Fagilor, iar flăcările s-au extins cu repeziciune. Pentru stingerea focului au intervenit pompieri ai ISU Delta, pădurari, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și localnici, accesul în zona incendiului fiind anevoioasă.

În seara zilei de 7 septembrie, în jurul orei 22:30, salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină în zona localității Cetăţuia-Valea Fagilor, comuna Luncavița, pentru limitarea efectelor unui incendiu de litieră.

Incendiul se manifesta într-o zonă greu accesibilă, autospeciala de stingere a ISU Delta rămânând la o distanță de aproximativ un kilometru de zona incendiată, neexistând posibilitate de acces decât cu o autoutilitară a Ocolului Silvic.

Când au ajuns pompierii, incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1 hectar de litieră și doborâturi.
Alături de pompierii militari au intervenit și 20 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic, 7 lucrători din cadrul Parcului Național, 3 pompieri din cadrul SVSU Luncavița și 20 de săteni care au văzut incendiul și au mers în sprijin.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 3.00, pagubele însumând trei metri cubi de masă lemnoasă din doborâturi și o suprafață de aproximativ 1 hectar de litieră.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită de către pompieri ca fiind foc deschis în spații deschise.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*