Incendiu puternic de vegetație uscată în Băltenii de Jos. Focul amenința să se extindă și la două pensiuni

Incendiu de vegetație în județul Tulcea. FOTO ISU Tulcea

Un puternic incendiu a izbucnit joi noaptea în localitatea Băltenii de Jos, pe o suprafață de 10 hectare, focul amenințând să se extindă și la două pensiuni.

Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină joi, în jurul orei 23.10, în localitatea Băltenii de Jos, unde un incendiu de vegetație uscată amenința să se extindă și la două pensiuni.

Spre locul intervenției s-au deplasat 12 subofițeri cu 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 1 ambarcațiune tip RIB și 1 motopompa.  Întrucât localitatea este pe malul opus al brațului Sfântu Gheorghe, pompierii au fost nevoiți să treacă Dunărea cu 1 barcă tip RIB.

Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 hectare de vegetație uscată și stuf, existând riscul să se propage și la două pensiuni, una din ele având acoperișul din stuf.

Salvatorii au limitat propagarea incendiului, salvând cele două pensiuni. Misiunea s-a încheiat la ora 02:00. Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spații deschise.

De asemenea, în noaptea de joi spre vineri, pompierii tulceni au intervenit la un alt incendiu de vegetație uscată. Zece pompieri cu două autospeciale de stingere s-au deplasat în zona localității Măcin unde ardea vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ un hectar. Echipele de intervenție au stins flăcările, cauza probabilă fiind foc deschis în spații deschise.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*