INCD Delta Dunării a demarat proiectul “Îmbunătățirea și dobândirea de noi competențe în sectorul acvaculturii și al comerțului cu produse din pește”

Conferința de diseminare a proiectului „Îmbunătățirea și dobândirea de noi competențe în sectorul acvaculturii și al comerțului cu produse din pește“ DACIA. FOTO CJ Tulcea

La Tulcea a avut loc conferința de diseminare a proiectului „Îmbunătățirea și dobândirea de noi competențe în sectorul acvaculturii și al comerțului cu produse din pește“ DACIAT, al cărui lider este Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea capacităților actuale din domeniul acvaculturii prin creșterea cooperării transfrontaliere din regiunea Mării Negre și, în mod specific, creșterea capacității de inovare a întreprinderilor existente care activează în domeniul acvaculturii. 

„Acest proiect implementat de INCDDD este unul de care Tulcea are nevoie. Am venit la această coferință din partea Consiliului Județean Tulcea nu doar pentru că suntem deschiși ideilor INCDDD-ului, ci pentru că acest proiect ne ajută și pe noi. Avem în administrare aproximativ 35.000 de hectare de amenajări piscicole. Din păcate, mare parte dintre ele nu mai pot fi folosite conform destinației inițiale, însă pentru ceea ce a rămas, ne dorim să le aducem la nivelul în care erau înainte, pentru că trebuie să producă pește. Mă bucur să văd implicarea în acest proiect a preprezentanților din zona privată, respectiv federațiile pescărești. Mă bucur să văd asociații din țară și din străinătate, un exemplu fiind Universitatea Tehnică Karadeniz din Turcia, țară în care sectorul acvaculturii este foarte bine dezvoltat, cu peste 2000 de ferme piscole numai în zona Trabzon. Sunt sigur că această platformă pe care o inaugurăm astăzi va veni în sprijinul producătorilor din acvacultură. Este un proiect binevenit și faptul că INCDDD este lider și inițiator al acestuia nu poate decât să ne bucure pentru că dovedește astfel că își face treaba“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani, vicepreședintele CJ Tulcea prezent la eveniment.

Unul dintre cele mai importante obiective în cadrul proiectului este crearea unui Centru Virtual de Competențe în Acvacultură, o platformă web cu acces liber care va folosi ca un sistem de schimb de informații și logistică transfrontalier. Va fi creat în special pentru antreprenorii care doresc să își îmbunătățească cunoștințele în domeniul acvaculturii sau să își dezvolte competențe noi în acest sector.

Pe lângă INCDDD, partenerii din cadrul acestui proiect sunt Federația Zonelor Pescărești, Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”, Agenția de Dezvoltare Durabilă și Integrare Europeană „Euroregiunea Dunărea de Jos”, Regiunea Macedoniei de Est și a Traciei și Universitatea Tehnică Karadeniz – Facultatea de Științe Marine.Marți, 28 mai 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la conferința de diseminare a proiectului „Îmbunătățirea și dobândirea de noi competențe în sectorul acvaculturii și al comerțului cu produse din pește“ DACIAT, al cărui lider este Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*