În trei zile, 250 de vitezomani au fost opriți de către polițiștii tulceni

Amenzi de peste 360.000 de lei aplicate de polițiștii tulceni de la Rutieră. FOTO cu rol ilustrativ

În perioada 28 – 30 iunie, polițiștii rutieri au acționat pe toate drumurile deschise circulației publice din județul Tulcea, pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză. 250 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate.

În ultimele trei zile, polițiștii rutieri din toată țara au desfășurat acțiuni de prevenire și combaterea a accidentelor rutiere. Timp de trei zile, toate radarele au fost folosite pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală.

Obiectivele acțiunii au fost: reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, de către conducătorii auto și conștientizarea persoanelor cu privire la dinamica și consecințele accidentelor rutiere având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză.
Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, la nivelul țării noastre, viteza se regăsește în mod constant între primele trei cauze generatoare.

În perioada 1 ianuarie – 27 iunie, pe drumurile deschise circulației publice din judeţul Tulcea, s-au produs 24 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 7 persoane şi rănirea gravă a altor 21 de persoane, în acest context, viteza (sub cele două forme, neregulamentară sau neadaptată) reprezentând principala cauză a producerii acestora.
În cadrul acțiunii au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea acestora.

Prezența aparatelor RADAR are în primul rând un scop preventiv, de reducere a vitezei și sporirea atenției participanților la trafic, polițiștii tulceni acționând în vederea determinării conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere.

Astfel, polițiștii tulceni au oprit în trafic peste 370 de autovehicule și au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere, au reținut 20 de permise de conducere. Totodată, cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii au aplicat măsurile legale și în celelalte cazuri identificate de nerespectare a legislației în domeniu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*