În Tabăra „Sinaia Dobrogei” din orașul Babadag vor fi cazate, dacă este cazul, persoanele suspecte de infectarea cu coronavirus

Tabăra „Sinaia Dobrogei“ din Babadag. FOTO Prefectura Tulcea

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea au aprobat în cursul zilei de 24 februarie, „Planul de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu CORONAVIRUS – COVID 19 la nivelul județului Tulcea”.

De asemenea, a fost aprobată folosirea spatiilor destinate carantinării persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecției cu Coronavirus, respectiv 80 de locuri la nivelul întregului județ, spații identificate în precedentele ședințe ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Toate acestea au fost verificate ieri și azi, pe teren, de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică şi structurilor din cadrul M.A.I.

În urma verificărilor, dintre aceste spații de cazare destinate carantinării persoanelor, primele 44 de locuri vor fi la Tabăra „Sinaia Dobrogei” din orașul Babadag, aparținând Direcției Județene de Sport şi Tineret Tulcea.

Tabăra „Sinaia Dobrogei” din oraşul Babadag pune la dispoziția persoanelor carantinate sprijin cu cazarmament, produse de igienă şi alte produse necesare. În funcție de numărul persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecției, actuala capacitate de cazare poate fi extinsă cu alte zece locuri.

Direcția de Sănătate Publică Tulcea va desfășura zilnic, cu personal calificat, activități specifice în aceste spatii de cazare și va lua măsurile de specialitate care se impun.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Tulcea va monitoriza toate persoanele care au intrat în țară din localitățile unde au fost dispuse măsuri de carantină din China/Italia, stabilind zilnic contact cu acestea în vederea identificării persoanelor simptomatice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea vor acorda sprijin conform competențelor legale, atât în punctele de frontieră, cât şi pe timpul transportului către spațiile de carantinare sau unitățile spitalicești.

Filiala Crucea Roşie Tulcea va pune la dispoziţia persoanelor carantinate sprijin cu cazarmament, alimente, produse de igienă şi alte produse necesare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*