În Măcin și împrejurimi, caii lăsați liberi, pun în pericol circulația și fac pagube prin grădini și ferme

Măcinul, asemenea unui oraș din vestul sălbatic. FOTO Colaj Facebook

Situație gravă în Măcin, unde mai mulți cai lăsați liberi pun în pericol circulația rutieră, dar fac și pagube în gospodăriile și fermele din zonă. Autoritățile cunosc situația, dar pentru că nu se cunosc proprietarii, este mai dificil de găsit o soluție.

De aproximativ trei săptămâni, locuitorii din Măcin și împrejurimi se plâng de apariția unui mic grup de cabaline, aparent fără stăpân. Este vorba de cel puțin patru cai ce au putut fi văzuți și noaptea pe șosea pe DN 22D, dar și în oraș, punându-i în dificultate pe șoferi, atât ziua, cât și noaptea. În plus, animalele intră în grădini și pe terenurile agricole, provocând pagube.

Reprezentanții IPJ Tulcea susțin că au fost aplicate o serie de sancțiuni, dar nu se poate face nimic în privința animalelor.

Primarul din Măcin spune că știe de situație, primind sesizări din partea locuitorilor, a fermierilor, dar nu prea are soluții.

„Nu reușim să dăm de stăpâni, pentru că nu sunt cipați, nu sunt înregistrați. Împreună cu cei de la Poliția Locală am fost și în zona de unde bănuim că sunt, dar nimeni nu recunoaște că le aparțin. Drept urmare, am încheiat procese verbale că nimeni nu are pretenție asupra lor, au semnat, iar acum încercăm să găsim o soluție. Probabil vor fi prinși, cipați și înregistrați, apoi se vor da cu titlu gratuit unor persoane care își asumă îngrijirea lor. Am încercat să contactam asociații ale iubitorilor de animale, dar nu am primit ajutor“, spune Gheorghe Văcaru, primarul din Măcin.

Acesta speră ca în maxim o săptămână să rezolve problema, înainte ca ceva rău să se întâmple.

Se bănuie că animalele sunt lăsate libere peste iarnă pentru ca stăpânii să scape de corvoada hrănirii și îngrijirii, urmând ca în primăvară, dacă animalul supraviețuiește, să fie prins și pus la muncă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*