În loc de permise online de pescuit și de acces, ARBDD eliberează „regrete“

Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu

În perioada în care majoritatea pescarilor pasionați își reînnoiesc permisele de pescuit, aplicația Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării nu funcționează din cauza unei incompatibilități. Așa că doritorii de a face o excursie în Biosfera Deltei Dunării și să fie corecți, de exemplu în zona Vadu, trebuie să meargă până în Tulcea.

Aplicația de Eliberare Permise Online, funcțională din anul 2015 pe site-ul ARBDD, nu mai este funcțională „din cauza unor probleme de incompatibilitate software – server (…) iar Administrația Rezervației Biosferei “Delta Dunării” (ARBDD) a transmis că regretă faptul că este închisă“.

Conducerea ARBDD a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că:

„În ultima perioadă, s-au făcut demersurile necesare pentru repunerea în funcțiune a acestui magazin online, derulându-se procedura legală de atribuire a contractului de Servicii software de reproiectare, dezvoltare, întreținere, up-date și suport tehnic pentru site-ul WEB al ARBDD, www.ddbra.ro, contractul fiind semnat pe 19 decembrie 2019“.

Prestarea acestor servicii se va face etapizat, iar pentru a veni în interesul și sprijinul cetățenilor, ARBDD spune că „a solicitat urgentarea repornirii aplicației de eliberare a permiselor online până la sfârșitul lunii ianuarie.“

Situația nu este însă fără de rezolvare pentru situațiile urgente:

„Reamintim că permisele de acces pentru turiști precum și cele de pescuit recreativ/sportiv se pot obține de la centrele de informare ale ARBDD din localitățile Chilia Veche, Crișan și Sulina. De asemenea, vă informăm că toate permisele pentru RBDD (acces turiști, acces autovehicule, acces ambarcațiuni, pescuit sportiv/recreativ) se pot obține de la automatele pentru eliberarea permiselor deschise în regim non-stop la sediul ARBDD din Tulcea, str. Portului nr. 34A.“

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*