ICEM Tulcea vă invită la „Muzeul la îndemână” la Muzeul de Artă și Casa Avramide

Proiectul „Muzeul la îndemână”. FOTO ICEM Tulcea

Începând cu 17 august, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr. 2 și Casa Avramide din str. Progresului, nr.32 din municipiul Tulcea se desfășoară proiectul „Muzeul la îndemână”, implementat de Asociatia DaDeCe în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul se încadrează în manifestările dedicate Anului Centenarului Marii Uniri.

Începând cu 17 august 2018 copiii și familiile lor care vizitează Muzeul de Artă și Casa Avramide vor avea parte de o surpriză. Alături de obiectele de patrimoniu care compun expozițiile de bază ale celor două muzee, aceștia vor avea ocazia să descopere prin joc elemente inedite legate de etniile conlocuitoare din Dobrogea, la Muzeul de Artă și povestea familiei Avramide, la Casa Avramide.

„Muzeul la îndemână” este un concept inovator propus de către specialiştii Asociaţiei Da`DeCe, prin care se doreşte ca spaţiul muzeal să devină prietenul celor mici şi al familiilor lor.

Echipa de proiect, alcătuită din membri ai Aociației DaDeCe și ai colectivului Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, s-a documentat asiduu iar apoi a proiectat şi realizat câte o instalaţie (spaţiu interactiv) care să permită copiilor să interacţioneze nemijlocit cu obiectele de patrimoniu.

Astfel, expoziția Casei Avramide este animată de o căsuţă în miniatură care permite preşcolarilor să exploreze, prin poveste și joc, elemente de istorie ale familiei Avramide, una dintre cele mai cunoscute familii din Tulcea secolelor XIX-XX.

În acelaşi timp, Muzeul de Artă beneficiază de un spaţiu în care un joc de cărţi adaptat ajută copiii și familiile lor să recunoască şi să înţeleagă diferitele etnii din Dobrogea, folosind indicii oferite de exponatele expoziţiei permanente. Apoi copiii pot explora muzeul cu o hartă asociată jocului.

Suntem bucuroşi că Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea a fost ales partener în acest proiect în anul aniversar 2018 şi ne dorim ca cei mici și părinții lor să-şi îmbogăţească ansamblul de cunoştinţe, valori şi atitudini, cu elemente noi din sfera patrimoniului cultural şi a artei moderne şi contemporane,” spun reprezentanții echipei de proiect.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*