Greu de carantinat. Tulceanul amendat cu 10.000 de lei că a ieșit din izolare să se tundă, a încercat să fugă de două ori dintr-un centru de carantină și s-a ales cu dosar penal

Tulcean amendat de jandarmi. FOTO IJJ Tulcea

Tulceanul care duminică, a fost amendat de jandarmi cu suma de 10.000 de lei pentru că a ieșit din izolare ca să se tundă, a fost introdus într-un centru de carantină. El a încercat să fugă de două ori dintr-un centru de carantină. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru faptele sale.

Inspectoratului de Județean de Jandarmi Tulcea a anunțat că în data de 12 aprilie, un bărbat care se afla într-un centru de carantină instituţionalizată, a încercat să fugă, însă a fost prins la scurt timp de oamenii legii.

În jurul orei 09:50, jandarmii tulceni, în urma verificării persoanelor aflate în izolare la domiciliu, au sancţionat contravenţional cu suma de 10.000 lei un bărbat care nu a fost găsit la domiciliu, acesta declarând ulterior faptul că a mers la frizer. De asemenea, ca măsură de sancțiune complementară, bărbatul a fost introdus într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile cu suportarea cheltuielilor din partea acestuia.

În jurul orei 16:24, bărbatul a fost surprins în timp ce ieşea din cameră pe acoperişul clădirii în care funcționează centrul de carantină. S-a luat decizia ca persoana în cauză să fie transferată în alt centru de carantină, astfel că în jurul orei 19:50, un echipaj al Poliţiei Rutiere s-a prezentat în vederea însoţirii unui echipaj I.S.U., care urma să execute transferul persoanei în cauză.

În timp ce erau desfășurate procedurile necesare pentru transfer, bărbatul a fost observat în timp ce sărea gardul centrului de carantină. Agenţii de poliţie au plecat imediat în urmărirea sa, bărbatul fiind imobilizat după aproximativ 150 de metri.Bărbatul a fost transferat într-un alt centru de carantină, însoţit de un echipaj al poliţiei rutiere şi de echipa de intervenţie a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea.

Jandarmii i-au întocmit persoanei în cauză actele de sesizare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*