Grădinița Veterani din Babadag este gazda unuia dintre cele zece ateliere de vară din județul Tulcea

Școli de vară pentru copii. FOTO Facebook/Ateliere de Vara Sotron

Vineri, 5 iulie, în intervalul orar 9:00 – 12:00 în Babadag, la Grădinița Veterani se desfășoară unul din cele 10 Ateliere de Vară din județul Tulcea susținute de profesori – voluntari pentru copiii care pe timpul verii nu au alte experiențe de învățare. Proiectul este realizat de Asociația OvidiuRo, la nivel național.

Se estimează că cele 500 de Ateliere de Vară vor aduce aproximativ 8.000 de copii din zone defavorizate din toată țara la grădiniță, pe timpul verii.

Atelierul de Vară din Babadag a început săptămâna aceasta și se încheie pe 12 iulie. Față de celelalte zile de Atelier, vinerea aceasta sunt invitate în observare și celelalte 9 echipe de profesori de învățământ preșcolar din județ care organizează câte un modul Șotron de 2 săptămâni, vara aceasta.

Atelierele de Vară Șotron sunt un modul educațional susținut de OvidiuRo an de an, pe perioada vacanței de vară, cu un impact major asupra copiilor, profesorilor și părinților din comunități rurale și urbane defavorizate. Timp de 2 săptămâni, profesori de învățământ preșcolar susțin activități cu copiii la grădiniță, pe bază de voluntariat – după un format pregătit de OvidiuRo și diseminat în urma a numeroase traininguri. Și anul acesta, pe lângă materialele educaționale de calitate ce vor rămâne ulterior în grădinițe, fiecare copil participant la Atelier va primi cel puțin câte o carte pentru acasă. Scopul Atelierelor este să oferim o experiență de învățare profundă și distractivă acelor copii care nu au parte acasă de alți stimuli de învățare, pe timpul vacanței de vară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*