George Șișcu: „Să nu folosim pandemia ca temă de campanie electorală. Medicii și specialiștii ar trebui să se pronunțe, nu politicienii!”

Deputatul George Șișcu
DeputatulPNL de Tlcea, George Șișcu.

Deputatul PNL George Șișcu, candidat la președinția Consiliului Județean Tulcea, cere ca pandemia de coronavirus să nu fie folosită ca temă de campanie electorală.

„Criza din sănătate cauzată de pandemia de coronavirus nu are ce să caute în disputa politică, iar tema nu ar trebui transformată în subiect de campanie electorală, cum se prefigurează. Aflați în pană evidentă de idei, liderii partidelor politice se folosesc de pandemie pentru a-și face propagandă. Am văzut deja formațiuni politice care solicită amânarea alegerilor locale din motive de Covid-19, fără să existe la această dată o proiecție serioasă privind numărul cazurilor de coronavirus pe care le-am putea înregistra la finalul lunii septembrie”, susține deputatul liberal într-o declarație politică.

George Șișcu spune că liberalii își doresc ca alegerile să aibă loc în cursul acestui an, iar cei care spun că „știu sigur” că situația actuală a pandemiei de coronavirus se va înrăutăți, o fac numai ca să „ațâțe spiritele”.

„Unii oameni politici știu ei sigur că situația epidemiologică se va înrăutăți și că scrutinul trebuie amânat. Nu dragi colegi, nu putem ști exact ce se va întâmpla luna viitoare pe frontul pandemiei! Dar știm că împreună am putea contribui la îmbunătățirea situației sanitare și la menținerea pandemiei în niște limite rezonabile. Dacă vom ațâța permanent spiritele, așa cum din păcate, unii dintre dumneavoastră o fac, nu ar fi exclus ca într-adevăr desfășurarea scrutinului să fie pusă sub semnul întrebării. Noi liberalii, vrem să avem alegeri în acest an, cum ne dorim ca România să iasă cât mai rapid din topul european al țărilor cu cele mai multe cazuri de coronavirus înregistrate în 24 de ore”, a precizat candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Tulcea.

Potrivit deputatului liberal, același lucru se întâmplă și în ceea ce privește începerea noului an școlar.

„Firește că suntem atenți la situația sanitară din fiecare județ, dar sunt zone din țară unde numărului cazurilor de Covid-19 este redus, iar cursurile pot fi reluate în condiții de siguranță. Guvernul PNL va acționa cu prudență și va evalua permanent situația, astfel încât copiii și profesorii să nu fie puși în pericol. Pe de altă parte, ne dorim ca noul an școlar să fie reluat cu elevii în bănci, iar din discuțiile cu profesorii, părinții și copiii, reiese că și ei vor acest lucru. Ar fi o adevărată tragedie să ținem încă un an acasă această generație de tineri, nu pentru că metoda online de învățare nu ar funcționa, ci pentru că avem nevoie de copii sănătoși, care să facă mișcare și care să socializeze”, a mai declarat George Șișcu.

El îi îndeamnă pe liderii politici la prudență când vine vorba de „spinoasa temă a Covid-19”.

„Să-i lăsăm pe specialiști să vorbească și să se pronunțe, nu avem noi politicienii rețeta tratamentului medical”, susține Șișcu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*