George Șișcu: Avem de recuperat masiv în următorii ani, dar veștile care vin sunt îmbucurătoare, inclusiv pentru locuitorii județului Tulcea

Deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu

Deputat PNL de Tulcea, George Șișcu, este de părere că România are nevoie „ca de aer” de proiecte mari de infrastructură, iar PNL are „determinarea să miște lucrurile”.

„S-a făcut prea puțin în ultimii 30 de ani, iar comunități întregi au fost neglijate, fiind condamnate la izolare și sărăcie. Avem de recuperat masiv în următorii ani, dar veștile care vin sunt îmbucurătoare, inclusiv pentru locuitorii județului Tulcea”, declară deputatul liberal.

Potrivit acestuia, premierul Ludovic Orban, însoțit de miniștrii Transporturilor, Lucian Bode, și cel al Economiei, Virgil Popescu, au inspectat zilele trecute șantierul lucrărilor de construcție a Podului de peste Dunăre, la Brăila. Investiția de 500 de milioane de euro se va realiza din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, și va avea un impact economic uriaș asupra județului Tulcea. Podul suspendat va avea o lungime de circa doi kilometri și va lega pe cale rutieră Moldova și Muntenia de Dobrogea.

„Este o veste extraordinară pentru toți locuitorii din regiune. Lucrarea este programată să se încheie la finalul anului viitor, iar beneficiile pentru Tulcea sunt imense, pentru că pot fi atrase investiții fără precedent, dar în același timp județul are șansa să se dezvolte prin turism”, spune George Șișcu.

De asemenea, el susține că, la capitolul drumuri, o veste bună vine dinspre CNAIR.

„După discuții purtate în repetate rânduri la București, au început lucrările de reparații pentru porțiunea DN 22E care trece prin comuna I.C. Brătianu. Segmentul de drum dintre trecerea Bac Galați – I.C. Brătianu până la Garvăn, în lungime de 14 kilometri, va avea alocat suma de 2,9 milioane de lei, astfel că vom scăpa de cea mai neîngrijită porțiune dintre toate cele care aparțin Drumurilor Naționale”, a comentat deputatul liberal.

El a precizat că zilele trecute a asistat la un alt moment important, prin implicarea PNL Tulcea și a Ministerului Lucrărilor Publice.

„Mai precis, a fost semnat contractul între Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, care prevede deschiderea cărților funciare pentru o suprafață de peste 173.000 de hectare din 116 sectoare cadastrale din 11 unități administrativ-teritoriale din județul Tulcea (C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina și Valea Nucarilor). Cadastrarea Deltei Dunării s-a aflat în anul 2018 pe lista de priorități a guvernării PSD, dar proiectul a eșuat lamentabil”, a mai explicat deputatul PNL de Tulcea.

George Șișcu spune că există o determinare „cum n-am văzut la guvernările anterioare” pentru demararea unor investiții naționale de anvergură, iar România va primi în următorii ani zeci de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, „bani pe care îi vom investi în proiecte majore”.

„Guvernul PNL a schimbat recent și legislația, astfel că proiectele de infrastructură rutieră și feroviară de interes local vor fi transferate de la autoritățile centrale la cele locale. Hotărârea luată în guvern, prin ordonanță de urgență, reprezintă o adevărată revoluție în domeniul proiectelor derulate cu fonduri europene. Iar dacă vom avea și oameni competenți în administrațiile locale după alegerile viitoare, care să pună osul la treabă și nu doar să se plângă, atunci România va avea o altă față. Vrem o țară ca afară nu va rămâne doar un slogan, ci poate deveni realitate”, a mai declarat Deputat PNL de Tulcea, George Șișcu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*