Galeria de la Țară, o expoziția de artă vizuală BiVers inaugurată în localitatea tulceană Vișina

Galeria de la Țară, o expoziția de artă vizuală BiVers inaugurată în localitatea tulceană Vișina

La pitoreasca gospodărie de la Vișina, locul unde regăsești „Memoria satului dobrogean“, se va inaugura sâmbătă, 21 august, Galeria de la Țară, o inedită experiență dobrogeană sub egida Asociației Culturale WildArt.

La Vișina, satul tulcean, totul a început cu o casă și un vis unde Bianca Folescu a lucrat zi de zi dorind să recondiționeze o veche gospodărie de la țară. Bianca Folescu iubește la fel de mult ca tradițiile, oamenii și acest lucru se vede, se simte, iar oamenii o iubesc pe ea. Și mai iubește și animalele, în gospodărie având păsări, căprițe, cai, ponei, căței și pisici pe care toți copiii îi adoră.

Și când este vorba despre locuri inedite, spații neconvenționale transformate în galerii de artă, simeze primitoare, scene de teatru, Asociația Culturală Wild Art este deja conscartă prin tote acțiunile sale.

De data aceasta, Galeria de la Țară, un vis mai vechi al Laurei Stroe, inițiator Experiențe Dobrogene și membru fondator Asociația Culturală Wild Art, prinde viață în cel mai potrivit loc din Dobrogea, în Gospodăria Tradițională de la Vișina.

Primul vernisaj organizat în cadrul Galeriei de la Țară este denumit sugestiv „BiVers” deoarece reunește două universuri, două suflete, două viziuni artistice, fiică și mamă. Artistul expozant este Abibula Maria Sibel, în vârstă de 5 ani, căreia îi place grozav de mult să se joace cu culorile. Moștenind de la mama sa, Laura Stroe (Abibula), înclinația spre artele plastice, Maria Sibel depășește granițele figurativului și creează compoziții în care dă frâu liber imaginației, în care combină culorile creând lucrări originale, cu mesaj.

„Am organizat și curatoriat multe expoziții de artă, începând cu anul 2011, pentru artiști consacrați sau nu, tineri sau mai puțin tineri, dar organizarea și inaugurarea acestei Galerii de la Țară împreună cu Sibel, fiica mea mai mare, exprimă un vis vechi devenit realitate în care copiii și nu numai pot trăi într- o lume veselă și colorată ce-mi amintește de vremurile când și eu pictam și visam la mari realizări în lumea artei. Dar cel mai mare vis mi l-a împlinit fiica mea, micuța artistă expozantă, Sibel și nu prin faptul că îmi urmează vocația și îmi împărtășește pasiunea ci prin faptul că îmi arată zilnic ceea ce contează cu adevărat, familia, iubirea, bucuria, entuziasmul și răbdarea de a exista unul în viața altuia. Nu am organizat niciodată o expoziție de artă vizuală pentru mine deși am studii în domeniu și pot spune că trăiesc pentru și prin artă dar am acceptat cu bucuria invitația fiicei mele de a fi alături de ea și pe simezele Galeriei de la Țară. Îi sunt recunoscătoare pentru că mă motivează și mă încurajează să mă gândesc și la mine. Vă așteptăm cu drag la inaugurarea Galeriei de la Țară unde vor avea loc, pe lângă vernisajul expoziției BiVers, ateliere de creație și dezvoltare personală, vizită la Muzeul Casei Tradiționale de la Vișina, un moment dedicat baletului pe scena rurală a gospodăriei și un savuros bufet ca la țară, cu produse tradiționale dobrogene, marca Picurarlu de la Stejaru”, spune Laura Stroe.

Inaugurarea Galeriei de la Țară va fi susținută și de prezența Getei Deleanu, renumit critic de artă și prezența veselei dne, Cristina Joy, coach vocațional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*