Gala Premiilor Micul Etnograf 2018 la Muzeul de Etnografie și Artă Populară

Gala Micului Etnograf

În zilele de 12 și 13 iunie, începând cu orele 9.00, în curtea Muzeului de Etnografie și Artă Populară din str. 9 Mai, nr.2 se va desfășura cea de-a XI-a ediție a evenimentului Gala Premiilor MICUL ETNOGRAF.

Gala Premiilor Micul Etnograf este un eveniment care susţine păstrarea identităţii culturale prin cunoaşterea şi menținerea vie a tradițiilor într-o societate ameninţată de procesul globalizării și este realizat în colaborare cu ONG CELISEA Tulcea.

În anul școlar 2017-2018 Muzeul de Etnografie și Artă Populară a încheiat 120 de parteneriate educative cu grupe de preșcolari și elevi din județul Tulcea, Constanța, Brăila, Galați, Vrancea ș.a. Peste 4000 de copii au intrat pe ușa muzeului, dornici să cunoască mai multe despre tradițiile locului. Am țesut, cusut, împletit, scărmănat, încondeiat, am povestit, dansat, ne-am jucat, am desfășurat activităţi cu teme din cultura tradiţională.

La final de an școlar, mai mulți elevi tulceni vor susține momente artistice.

Organizatorii spun că vor fi încurajate acțiunile în care fiecare etnie aparţinând acestor meleaguri să-şi manifeste originalitatea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*