FOTO Ziua Marinei, sărbătorită la Tulcea cu oaspeți din Soroca și Izmail

Ziua Marinei, la Tulcea. FOTO CJ Tulcea
Ziua Marinei, la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat, alături de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, la manifestările desfășurate pe faleza municipiului cu prilejul  Zilei Marinei Române.

„Ziua de 15 august reprezintă pentru judeţul şi municipiul nostru un moment cu multiple semnificaţii: astăzi, de Sf. Maria, sărbătorim Ziua Marinei şi a marinarilor, dar şi Ziua Navaliştilor.

În anul Centenarului Marii Uniri, evenimentul de astăzi capătă noi valențe, mai ales pentru că avem în mijlocul nostru oaspeți din Republica Moldova, Raionul Soroca, cu care Județul Tulcea s-a înfrățit ieri: președintele Consiliului Raional, domnul Ghenadie Muntean ne face onoarea de a sărbători Ziua Marinei alături de noi.

În această zi, mai mult ca oricând, noi, reprezentanţii administraţiei publice, vrem să ne exprimăm deplinul respect pentru activitatea pe care o desfăşoară marinarii tulceni, dar şi cei care activează în domeniile conexe şi care sunt acum la ceas de sărbătoare. Transmit sincere felicitări tuturor celor care astăzi îşi poartă cu mândrie haina militară şi care, iată, şi în acest frumos moment aniversar, sunt la datorie! La mulţi ani, marinari tulceni! La mulţi ani, marinari români!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

La manifestări au mai luat parte subprefectul Corvin Bangu, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, vicepreședintele Consiliului Raional Soroca, Vladimir Nicuța și secretarul raionului, Stela Zabrian, viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu, deputații Anișoara Radu, Mirela Furtună și Lucian Simion, precum și o delegație a Primăriei Izmail din Ucraina, condusă de viceprimarul Serghei Batkilin și secretarul Consiliului local Izmail, Serghei Cimaga.

„Mă aflu pentru a doua oară la Tulcea, un oraș-port foarte frumos, și sunt bucuros să fiu alături de tulceni și să le urez La mulți ani!, astăzi de ziua municipiului.

Am participat ieri, cu mare emoție, alături de președintele Teodorescu și colegii mei de la Soroca la evenimentele organizate în cinstea eroilor marinari de către Garnizoana Tulcea. Tot ieri am semnat Înțelegerea de cooperare dintre Raionul Soroca și Județul Tulcea și suntem mândri că de acum înainte Tulcea va mai avea încă un motiv de sărbătoare în această perioadă. Îmi exprim speranța că vom aniversa împreună mulți ani de cooperare fructuoasă și multe proiecte comune de succes. Petrecere frumoasă dragi tulceni, iar Sfânta Maria să vă poarte de grijă zi de zi!“, a declarat președintele Ghenadie Muntean.

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române au cuprins un ceremonial religios, lansarea la apă a ancorei de flori, sosirea zeului Neptun, exerciții militare, parada navală și diverse concursuri și jocuri marinărești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*