FOTO VIDEO Ședință solemnă la Tulcea a consiliilor județene dobrogene cu ocazia sărbătoririi Unirii Dobrogei cu România

Cu ocazia sărbătoririi Unirii Dobrogei cu România, a avut loc o ședință solemnă a CJ Tulcea și CJ Constanța. FOTO Adrian BOIOGLU

Marți, 13 noiembrie, la Tulcea, în cadrul unei ședințe solemne comune, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu au întărit angajamentele luate în luna octombrie la Constanța, când semnat un Act de promisiune civică, potrivit căruia membrii Consiliului Județean Constanța și ai Consiliului Județean Tulcea vor depune împreună toate eforturile în vederea realizării proiectelor necesare pentru dezvoltarea Regiunii „Dobrogea”.

Evenimentul de la Tulcea a fost și un bun prilej de a sărbători împreună, într-un cadru solemn, momentul istoric unic de la 14 Noiembrie 1878, respectiv revenirea Dobrogei la Patria Mamă. La eveniment au participat, alături de conducerile celor două consilii județene din Tulcea și Constanța, prefecții, primari ai localităților din cele două județe (municipiile fiind reprezentate de viceprimarul de Tulcea, Andaluzia Luca și primarul Constanței, Decebal Făgădău), parlamentari de Tulcea și Constanța, consilierii județeni din Tulcea și Constanța. Fostul președinte al României, Emil Constantinescu a fost oaspetele de onoare al acestei manifestări.

Cu acest prilej, președintele Horia Teodorescu a dat citire Actului de promisiune civică, semnat la Constanța, pentru a întări angajamentele luate cu acel prilej, respectiv unirea eforturilor pentru realizarea unor obiective de interes pentru Dobrogea: drumul expres Constanța – Tulcea – Brăila, podul de peste Dunăre, Spitalul Regional Constanța, crearea brandului Dobrogea, modernizarea Aeroportului Delta Dunării Tulcea, modernizarea Portului Tulcea.

“Dobrogea este un ținut aparte, o insulă în cadrul României, dacă ne gândim că este înconjurată de apă, care are nevoie de o susținere aparte. Este nevoie de efort administrativ, parlamentar, pentru că unde-s mulți, puterea crește. Acesta este scopul nostru: să fim mai mulți, să fim uniți, să vorbim în același glas, pentru că interesele care duc la dezvoltarea zonei noastre sunt comune și trebuie să facem toate eforturile pentru a realiza ceea ce ne-am propus.
Dacă cei care vor veni după noi vor continua această tradiție și aceste demersuri, speranța noastră că județele noastre vor face pași mult mai rapizi în dezvoltare vor fi mult mai mari.
Acestea sunt țintele pe care ni le-am propus la Constanța împreună. Sunt, de fapt, primele proiecte identificate de noi ca fiind majore, pentru care trebuie să facem front comun, administrație, parlamentari și chiar fiecare dobrogean, să punem umărul spre realizarea acestor ținte”, a declarat președintele Horia Teodorescu.

 

“Am venit la Tulcea cu emoția de a participa împreună la o zi cu o semnificație deosebit: sărbătoarea Dobrogei în Anul Centenar al Marii Uniri. Mi-am dorit să lansăm împreună și la Tulcea proiectul pe care l-am aprobat cu ceva timp în urmă la Constanța. Ne-am angajat fiecare în parte și toți laolaltă să îndeplinim obiectivele necesare și importante pentru noi, dobrogenii. Le-am înscris toate acestea într-un Act de promisiune civică, pe care l-am sigilat simbolic într-o amforă. Cele două consilii județene își vor acorda sprijin reciproc pentru realizarea în viitor a unor proiecte de anvergură, precum lucrări de infrastructură, construirea unui spital regional, modernizarea infrastructurii navale, precum și crearea brandului Dobrogea. Prin acest Act de promisiune civică sigilat, și copiii noștri vor avea dovada promisiunilor noastre, pe care le-am făcut în fața tuturor. Data de 14 Noiembrie a căpătat pentru toți românii simbolul unui drum ascendent pe care l-a făcut Dobrogea pentru a face parte din România Mare. La mulți ani, Dobrogea, La mulți ani, România!”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu.

În cadrul întâlnirii de la Tulcea, au avut loc și o serie de momente artistice dedicate Centenarului, susținute de Ansamblul Artistic Baladele Deltei și Asociația Culturală „Tomis“.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*