FOTO VIDEO Sănătatea localnicilor, prioritate pentru primarul Filip Ivanov. Primăria Murighiol a reabilitat două dispensare și a construit unul de la zero

Dispensarul din comuna Murighiol. FOTO Tlnews.ro

Starea de sănătate a populaţiei reprezintă unul din bunurile cele mai de preţ ale unei comunităţi locale. Pentru Filip Ivanov, primarul comunei Murighiol sănătatea reprezintă o prioritate. De când ocupă scaunul de primar, acesta s-a ocupat îndeaproape de acest aspect, reușind să construiască de la zero, un dispensar la Dunăvățu de Jos, și să reabiliteze alte două unități medicale unul în satul Plopul și altul în comuna Murghiol.

În Deltă se știe că este dificil cu transportul, iar dacă ești bolnav e un chin să ajungi la cel mai apropiat spital. Însă în Murighiol există și dispensar și Centru Medical de Permanenţă. Funcționau într-o clădire veche alături de un cabinet stomatologic și de o farmacie, însă clădirea mai avea puțin și cădea din picioare. Dispensarul din Murighiol este o construcție mai complexă, realizată de coreeni și dată comunității imediat după revoluție.

“Reabilitarea acestui dispensar e delicată pentru că nu poți să-l închizi de tot și să pui clădirea la dispoziția constructorului. Această clădire are și 2 apartamente în care stau medicii într-o anumită perioadă a anului. Murighiol fiind o zonă turistică există un centru de permanență: vineri, sâmbătă, dumincă Centrul de Permanență funcționează 24 de ore din 24 și în situația în care se întâmplă neprevăzutul, se pot face intervenții medicale. Medicul de familie trebuie să lucreze, stomatologul la fel și atunci lucrarea de reabilitare se face fracționar”, explică Filip Ivanov, primarul comunei Murighiol.

Reabilitarea dispesarului din Murighiol e un proiect de 1.200.000 de lei, bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală(PNDL), cu care se reface acoperișul, se schimbă instalațiile sanitare, instalația electrică, tot. Lucrările au fost demarate anul trecut și trebuie să fie terminate anul acesta.

”La Murighiol am început pe 1 aprilie și lucrururile au avansat destul de rapid: suntem în grafic și în mod normal ar trebui finalizat la începutul lunii noiembrie. Noi sperăm în ritmul în care se lucrează acum să-l finalizăm mai repede” , spune Vasile Ștefan, directorul de șantier

La dispensarul de la Murighiol se reface interiorul cu gresie și faianță, s-a decopertat acoperișul, instalațiile sanitare termice sunt înlocuite de la zero, exteriorul va fi refăcut în totalitate, iar ca noutate acesta va avea centrală termică.

”Noi mai avem un punct medical în Dunăvățu de Jos. Acesta a fost făcut din bugetul local prin 2007-2008, acolo s-au respectat niște norme stringente fiind o construcție nouă. Cea veche, când am venit în 2004 era o construcție căreia îi cădeau zidurile. Am fost nevoiți să o demolăm și să ridicăm acestă construcție. De ea se bucură atât locuitorii din Dunăvățu de Sus, Dunăvățu de Jos, cât și o parte din turiști care frecventează acestă zonă foarte intens populată și circulată”, a precizat primarul Filip Ivanov

Și dispensarul din Plopul a trecut prin procesul de reabilitare și modernizare cu bani prin fonduri guvernamentale.

”La Plopul se reabilitează pentru că necesarul de cabinete medicale este mare. Și la Plopul ca și la Dunăvățu, a fost o construcție veche, o casă naționalizată veche”, a afirmat primarul comunei Murighiol, Filip Ivanov.

Lucrările au fost demarate anul trecut și finalizate recent, iar acum acesta arată ca nou.

“Inițial a fost un dezastru aici și în momentul de față, după cum vedeți e cu totul altceva: reabilitare termică, sanitară, sunt alte condiții de muncă. E o diferență ca de la cer la pământ” ,a precizat Vasile Ștefan, director de șantier.

 O fântână arteziană care a fost montată în curtea dispensarului a completat perfect imaginea. Acum, atât medicii care își desfășoară activitatea aici cât și localnicii se bucură de modernizarea și reabilitarea acestui dispensar.

Delta Dunării este din ce în ce mai vizitată de turiști, iar primarul Filip Ivanov a înțeles importanța funcționării serviciilor medicale în sânul comunității și face eforturi pentru a asigura condiții optime pentru localnici și nu numai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*