FOTO VIDEO Primăria Jurilovca a amenajat un centru comunitar pentru asistența socială. Investiția depășește 200.000 de euro

Centrul comunitar din Jurilovca. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Jurilovca a reabilitat o clădire care va funcționa ca un centru comunitar, iar aici reprezentanții administrației publice locale pot face anchete sociale sau pot acorda asistență persoanelor defavorizate. Investiția depășește 200.000 de euro, iar jumătate din fonduri provin din fonduri europene și jumătate reprezintă contribuția primăriei.

Eugen Ion a povestit pentru TLnews de ce este acest centru comunitar important în activitatea Primăriei.

“Acest centru comunitar va avea un scop foarte bine determinat până la urmă sau determinant în activitatea Primăriei Jurilovca. De ce? Cei care trec pe la primărie, în general, persoanele care se încadrează în zona asta de vulnerabilități, iar anchetele sociale ne trebuiesc începând de la persoanele cu grad de handicap până la persoanele sau familiile care au copii la școală pentru că știm bine că și la unele burse este nevoie de anchete sociale”, a spus primarul Eugen Ion.

El a precizat că există un deficit de personal în cadrul Primăriei Jurilovca în privința asistenței sociale.

“Faptul că am reușit pe fonduri europene în cadrul unui proiect integrat să refacem această clădire să-i dăm o destinație clară, pe mine mă bucură . Momentan, noi suntem într-un deficit de personal pentru ca asistență socială înseamnă gestionarea bătrânilor, partea de asistent medical din partea primăriei pe care îl avem, va fi o dezvoltare a acestui serviciu. Intenția mea este una mai mai mare. Mi-aș dori, deși legislația nu ne cere neaparat, dar eu vreau să merg până acolo încât să identific fiecare persoană din comună cu vulnerabilități sau fără posibilități de a-și cumpăra rețetele, de a-și administra medicamentele, de a găsi totuși o sursă să vedem câtă hrană primesc. Să vedem dacă putem găsi o finanțare pe această zonă. De fiecare dată uităm acest aspect, ne luăm fiecare dintre noi cu treburile zilnice și constatăm că nici nu știm realitatea exactă”, a povestit Eugen Ion.

El dorește ca reprezentanții primăriei să stea de vorbă cu oamenii în vârstă și care locuiesc singuri.

“Avem persoane care au plecat la muncă în străinătate, din păcate, nu pot sta aici, dar părinții rămân singuri. Și de multe ori nu rămân doi părinți, rămâne ori tata ori mama. Și atunci fiecare încearcă să se închidă în el. Noi vedem dorința acestor persoane. Eu cred că în 70% din cazuri dacă reprezentanții primăriei vor reuși să le intre în casă, eu cred că le va da o stare de bine”, a explicat primarul din Jurilovca.

Valoarea investiției se ridică la peste 200.000 de euro.

“Vorbim de aproximativ un milion o sută de mii de lei, adică peste 200.000 de euro dintre care 50 la sută au fost fonduri europene și 50 la sută este partea de contribuție a Primăriei Jurilovca”,a  precizat Eugen Ion.

Din fosta clădire nu au mai rămas decât pereții.

“Lucrările au însemnat că nu au rămas decât pereții, s-a dat totul jos, s-au făcut expertize tehnice de unde a reieșit tipul de lucrări care trebuie realizate pe partea de consolidare și restul totul este nou. Deci nu  au rămas decât pereții că erau din piatră, așa cum au fost realizate aceste construcții acum zeci de ani de zile și în rest totul este nou. Au durat un an, cu tot cu documente. E o lucrare complexă, dar care s-a dovedit că se putea realiza într-un termen cât de scurt și acest lucru nu-l poți face decât cu o singură cerință clară ca să ai noroc până la urmă să-ți vină la licitație firme serioasă și care își doresc să muncească”, a mai spus Eugen Ion.

El dorește să realizeze un nou sediu pentru Primăria Jurilovca.

“Cei care au trecut pe la primărie și au văzut că avem un sediu de primărie, din păcate, insuficient în momentul de față și sediul de primărie nu este un moft, este o necesitate și legislația prevede ca anchetele sociale să fie ținute într-un cadru intim, ca persoana respectivă să spună exact ceea ce are de spus, să spună greutățile cu care se confruntă. Sunt intimități care sunt până la urmă reglementate de lege și, din păcate, în primăria Jurilovca nu prea puteam să asigurăm aceste condiții. Necesitatea și urgența acestui obiectiv erau extraordinar de mare.

Era de preferat să îl facem în cadrul primăriei, dar momentan sursa de finanțare ne-a permis acest lucru. Noi lucrăm și am depus un proiect tot la CNI și pe partea de sediu de primărie, unde vom avea totul integrat la vremea respectivă. Dar cu siguranță acest spațiu să dea Dumnezeu să realizăm sediul complet nou și complex și el, la acest spațiu îl putem schimba ulterior după cei cinci ani de proiect și utilitatea”, a explicat primarul Eugen Ion.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*