FOTO VIDEO Invitație culinară: week-end pescăresc pe faleza din Tulcea

Week-end pescăresc la Tulcea

Tulcenii și oaspeții lor au parte de un sfârșit de săptămână numai bun de… lins degetele! La inițiativa unui restaurant situat chiar pe faleza din Tulcea, La Cherhana, iubitorii de preparate pescărești sunt așteptați, până duminică, să deguste din delicioasele mâncăruri preparate chiar în fața lor de către bucătari pricepuți.

Suntem la cel de-al treilea eveniment de acest gen pe care îl organizăm în ultima perioadă și sperăm, în continuare, să aducem oamenii, ținând cont de vreme și de situația pandemică, a declarat, pentru Tulcea NEWS, Cristian Grigoraș – manager La Cherhana.

Acesta a recomandat jurnaliștilor Tulcea NEWS și câteva dintre produsele care abia așteaptă să fie încercate. “Avem mai multe recomandări, vom găti preparate tradiționale lipovenești, deltaice, în principal, dar și preparate mediteraneene, din pește marin și fructe de mare. Recomand o tocăniță de rapane, extraordinară, o tocăniță de pui de baltă, piciorușe de baltă, iar pe partea de produse mediteraneene avem limbă de mare, file de barbun, languste, creveți, platouri mixte de fructe de mare, iar ceea ce ne reprezintă pe noi, racii! Suntem singurul restaurant care are, non-stop, raci proaspeți, aduși din Delta Dunării”.

Ca de obicei, un eveniment de acest fel este susținut de Asociației Delta Dunării, care promovează numeroase acțiuni menite să promoveze Tulcea și Delta Dunării.

Cred că doar la Tulcea se poate mânca pește lipovenesc, așa cum vă propune un investitor inimos din municipiul Tulcea, care oferă iubitorilor de pește un week-end pescăresc. Până la urmă, face parte din acel program-proiect de a dezvolta municipiul Tulcea, din oraș de tranzit în oraș de destinație turistică.

Noi, Asociația Delta Dunării susținem astfel de inițiative tocmai pentru a aduce în fața turiștilor care vin în municipiul Tulcea tot ceea ce are Delta mai gustos, peștele. Peștele care nu trebuie să lipsească din bucătăria hotelurilor și restaurantelor din județ. Cine nu ne crede, să vină să vadă că peștele lipovenesc se mănâncă doar la Tulcea, a lansat invitația președintele Asociației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Garanția celui mai bun gust deltaic este oferită de prezența unuia dintre cei mai cunoscuți bucătari ai Deltei, chef Radu Manolache, zis La Mache. Totul va fi udat din belșug cu vinurile dobrogene de la Letea și Sarica, iar țuica, încălzitorul natural de suflete, va fi asigurat din partea casei! Poftă bună!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*