FOTO VIDEO Investiții majore în județul Tulcea. Mai multe drumuri județene vor fi reparate, Urgența Spitalului Județean va fi extinsă și reabilitată, iar o grădiniță va fi modernizată

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Judetean Tulcea. FOTO Liliana Boioglu
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Judetean Tulcea. FOTO Liliana Boioglu

Județul Tulcea se modernizează cu ajutorul banilor accesați prin fonduri europene, dar și de la bugetele locale și de stat. Pe lângă construirea podului peste Dunăre, se lucrează și la modernizarea mai multor drumuri județene, Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean va fi reabilitată, spitalul TBC își va îmbunătăți eficiența energetică, iar o grădiniță va fi adusă la cele mai înalte standarde.

Aflați într-o vizită oficială la Tulcea, vicepremierul României, Vasile Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, s-au întâlnit cu primarii din județ și au discutat despre diverse probleme pe tema bugetului, cât și despre Programul Național de Dezvoltare Locală, cunoscut de către toți edilii datorită eficienței de care a dat dovadă în dezvoltarea comunităților locale.

În cadrul întâlnirii de lucru de la minister au fost semnate trei contracte importante de investiții în județul Tulcea prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

În ultimii ani, solicitările tulcenilor au fost îndreptate către reabilitarea și modernizarea creșelor și a grădinițelor. Din acest motiv, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a venit în sprijinul populației cu un proiect ce vizează modernizarea grădiniței nr.12 la cele mai înalte standarde.

”Suntem în situația de a semna un contract pe grădinița nr.12, în valoare de aproape 4.500.000 de lei, o sumă care nu este de neglijat, pentru că într-o grădiniță ca să investești 4.500.000 de lei, înseamnă foarte mult și înseamnă că acolo există premisele clare a unei activități care se va desfășura în tot ceea ce înseamnă condițiile și parametrii europeni”, a precizat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Al doilea obiectiv dat spre semnare pe masa miniștrilor a vizat sistemul sanitar și anume eficiența energetică a spitalului TBC Tulcea. Valoarea totală a proiectului este de 17.800 de lei dintre care 50% a reprezentat confinațarea Consiliului Județean Tulcea.

”Conducerea județului a hotărât ca fiind o investiție de importanță majoră pentru județ să acceseze aceste fonduri (POR) și să contribuie cu  aproximativ 50%. În săptămâna următoare, îi dăm drumul la licitație”, a susținut Nicu Mihai, director investiții Consiliul Județean Tulcea

Un alt proiect important pentru tulceni se referă la reabilitarea extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Tulcea, investiție în valoare de 7.600.000 de lei. Săptămâna viitoare urmează ca și acest proiect să fie lansat prin licitație de proiectare și execuție. În prezent, au fost îmbunătățite dotările secției de Primiri Urgențe cu RMN, raze X și amenajarea unui spațiu de decontaminare pentru un act medical corect și performant.

Cea mai mare investiție semnată la Tulcea are o valoare de 8 milioane de euro și vizează modernizarea infrastructurii de transport regional, mai exact refacerea celui mai lung drum județean din Tulcea, 54 de kilometri, care unește patru comune: Cerna-Dorobanțu -Topolog și Stejaru.

”Ca urmare a acestor documente semnate, județul Tulcea a acoperit în proporție de 95% trama drumurilor județene” a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a venit cu câteva precizări importante privind podul de peste Dunăre, Tulcea – Brăila. Obiectivul va fi finanțat, conform procedurilor, urmând ca în următoarele zile să fie plătit avansul.

”Un astfel de obiectiv este foarte important, deși sunt voci la nivel național care spun că un astfel de obiectiv nu s-ar justifica. Dar este vorba de invidie că Tulcea va avea cel mai frumos pod, al cincilea ca mărime. Asta poate fi o explicație. Mai sunt însă și alte obiective legate de acest pod și mă refer aici la segmentele de drum de la Brăila către Tulcea și de aici la Constanța. Termenul de depunere de oferte către SF este 6 mai și am să urmăresc cu atenție ca acest termen să fie respectat, la fel va si etapele următoare, astfel încât undeva în 2021 să înceapă lucrările” a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

La finalul vizitei de la Tulcea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, împreună cu președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu au plecat în inspecție pe șantier și au verificat stadiul lucrărilor la două drumuri județene din municipiu: DJ 222A, Horia – Hamcearca – Nifon și 222, Ceamurlia de Sus – Sarighiol de Deal – Limită de Județ Constanța.

”Nu sunt lucrări foarte complicate, adică 15 kilometri și 14 kilometri într-o zonă care nu este foarte complicată din punct de vedere tehnic, și de fiecare dată când aud de la constructori că își asumă să termine chiar cu un an mai repede, mă bucur foarte mult. Sunt rari asemenea constructori care își asumă să facă lucrările în devans și ceea ce pot eu să garantez și să le garantez și lor că sunt extrem de riguros atunci când vine vorba de plată” a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu.

Drumurile sunt reabilitate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și prin Programul Operațional Regional și au ca termen de finalizare anul 2020, însă constructorii au dat asigurări că vor termina lucrările anul acesta.

”Ceea ce vreau să spun este că structura de control a Consiliului Județean își va face sigur datoria, pentru că nu riscăm să avem corecții sau alte lucruri care ne-ar atrage penalități. Garantat lucrările vor fi de calitate, pentru că știm ce înseamnă să lucrezi chiar cu banii de la bugetul statului  și cu fonduri europene, în Tulcea derulându-se foarte multe proiecte”, a spus Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

El a mai spus că în acest mandat a simțit mai mult sprijinul autorităților centrale pentru dezvoltarea și susținerea investițiilor în județul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*