FOTO VIDEO Dr. Cătălina Corduneanu, medic specialist stomatolog, vorbește despre cum pot protetica dentară și implanturile dentare să ajute la recăpătarea imaginii și restabilirea stimei de sine

Cabinet stomatologic la Ovidius Clinical Hospital. FOTO Paul Alexe

În cadrul seriei de video-editoriale “Viață și sănătate”, dr.Cătălina Corduneanu, medic specialist stomatolog la Ovidius Clinical Hospital, vorbește despre cum poți să-ți recapeți imaginea și demnitatea cu ajutorul unui impant dentar.

Specialitatea noastră ne oferă posibilitatea de a le dărui pacienților un lucru foarte de preț, zâmbetul, care, alături de alte calități, îi ajută la integrarea în societate. În cadrul cabinetului stomatologic Ovidius Clinical Hospital, totul a fost gândit într-un concept astfel încât alături de proceduri de tratament al cariilor simple, de albiri dentare, de efectuare a lucrărilor protetice, pacientului să i se poată oferi zâmbetul și restaurarea funcțiilor pierdute, a explicat dr. Cătălina Corduneanu.im

Dar ce este protetica și ce presupune această specialitate stomatologică?

Protetica este partea stomatologiei care asigură restaurarea dinților cu leziuni coronare foarte mari și asigurarea dinților pe arcade, prin restaurarea pierderilor dinților prin extracție. Există lucrări protetice fixe și mobile. Ele pot fi din diferite materiale, din metal, din polimeri, din compozit, din ceramică și din zirconiu.

În momentul de față, fiecare pacient își dorește o lucrare de protetică cât mai estetică, să nu se vadă metal și, mai ales, să nu se vadă că arcadele dentare au fost restaurate. Implanturile dentare oferă posibilitatea pacientului de a-și restaura spațiile edentate. Implanturile sunt alcătuite dintr-o porțiune care se plantează în os, dintr-un bont protetic și o coroană protetică, a continuat medicul specialist stomatolog. 

În prezent, tehnologia modernă și aparatura de ultimă generație, de care cabinetul stomatologic OCH beneficiază, oferă posibilitatea reducerii timpilor de lucru și oferă posibilitatea medicului specialist stomatolog de a realiza lucrări cât mai estetice.

Stomatologia este inclusă pe lista specialităților din Ovidius Clinical Hospital. Pacienții se pot programa pentru consultații și tratamente stomatologice la cabinetul din cadrul Policlinicii OCH Constanța, din strada Flămânda, nr. 19, Constanța. Pentru mai multe amănunte, se poate accesa site-ul www.ovidius-ch.ro.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*