FOTO VIDEO Controalele periodice, importante pentru depistarea cancerului de prostată. Aparatură modernă pentru tratamentul acestei afecțiuni la Ovidius Clinical Hospital

Intervenți chirurgicale cu aparatură de ultimă generație la Ovidius Clinical Hospital. FOTO OCH

Doctorul Ion Dragomirișteanu, medic primar, de la Ovidius Clinical Hospital  abordează un subiect de maxim interes pentru bărbați, cancerul de prostată (afecțiunea oncologică cea mai răspândită în rândul pacienților de sex masculin) și prostatectomia radicală. Încă din start, invitatul Tulcea News pune accent pe comportamentul preventiv și pe importanța prezentării la medic, pentru consulturi periodice, după o anumită vârstă.

Cancerul de prostată este afecțiunea cea mai frecventă pe care o poate avea un pacient de sex masculin, este afecțiunea care deține locul unu în patologia oncologică a bărbatului, motiv pentru care este foarte importantă prezentarea în timp util la medicul urolog. O prezentare în timp util presupune o investigație a pacientului, un diagnostic pus în timp util, astfel încât să-i asigure, prin tratament, o șansă la supraviețuire, un tratament curativ, astfel încât pacientul să scape de această boală nefastă, să se reintegreze cât mai rapid în viața socială și să aibă o calitate a vieții satisfăcătoare.

Este foarte important ca afecțiunea de cancer de prostată, această patologie oncologică atât de frecventă la bărbați, să fie diagnosticată în timp, pentru că doar în momentele inițiale ale bolii ea poate să beneficieze de un tratament curativ, a declarat Dr. Ion Dragomirișteanu.

Pacienții cu probleme de prostată se pot adresa cu maximă încredere specialiștilor de la Ovidius Clinical Hospital, spital cu o dotare modernă, de ultimă generație, care asigură cele mai exigente metode de rezolvare a întregii patologii a cancerului de prostată. În acest caz, operația de prostatectomia radicală se realizează prin metode minim invazive, cu o serie de avantaje clare pentru pacient.

Prin operația de prostatectomia radicală, care presupune înlăturarea prostatei în totalitate, a veziculelor seminale, ganglionii din fosele obturatorii adiacente acestei afecțiuni oncologice, pacientul poate să beneficieze ulterior de o viață bună, de o calitate a vieții extraordinară, și să scape de această boală nefastă. În urma unei operații de radicalitate, pacientul scapă de boală, nu mai are acest cancer la nivelul prostatei, iar calitatea vieții și șansele de supraviețuire în timp cresc pe măsură ce boala este diagnosticată în timp util, a explicat Dr.Ion Dragomirișteanu.

În ultimii ani, metodele de intervenție în cazul acestei afecțiuni au beneficiat de avantajele oferite de tehnicile moderne, de ultimă generație, iar în cazul Ovidius Clinical Hospital tehnica de vârf este dublată de experiența și priceperea echipelor medicale.

Operația este făcută de o echipă cu multă experiență, folosindu-se aparatură modernă, de ultimă generație, prin procedura laparoscopică, pe care OCH poate să ofere grație acestui angajament financiar important făcut de spital.  Tehnica modernă ajută, este binevenită, mai ales că în ziua de astăzi nu se poate vorbi de operații clasice decât în situații excepționale. Nu se poate concepe urologia modernă fără o tehnică modernă, nu putem să concepem un tratament de radicalitate fără să fie incluse tehnicile moderne, de tipul laparoscopiilor.

Prostatectomia laparoscopică oferă șanse reale de extirpare în condiții de curabilitate a acestei afecțiuni oncologice, aftfel încât pacientul să aibă o reintegrare rapidă, o durere post-operatorie minimă, o recuperare rapidă, un stres operator minim și condiții de viață practic neschimbate față de momentul operator, a mai spus Dr.Ion Dragomirișteanu.

Cum faci o programare la Ovidius Clinical Hospital

Ovidius Clinical Hospital este un spital multi-disciplinar cu dotări ultra-moderne, conceput să ofere îngrijiri de specialitate pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale și medicale din numeroase de specialități.

Programul de lucru al Ambulatoriului este de luni până vineri, între orele 8.00 și 21.00 și sâmbătă între 8.00 și 15.00.

Spitalul are program permanent cu 2 linii de gardă în spital în specialitățile chirurgie generală și anestezie și terapie intensivă, dublate de linii de gardă la domiciliu în specialităţile chirurgie generală, anestezie și terapie intensivă şi imagistică medicală.

Informații și programări la telefon: 0241 480 400. E-mail: office@ovidius-ch.ro sau pe site-ul: www.Ovidius-CH.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*