FOTO VIDEO Iarnă la sfârșitul lui Martie. În întreg județul Tulcea se circulă cu greutate din cauza zăpezii și poleiului

Circulați în siguranță, în condiții de iarnă! FOTO IPJ Tulcea

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea sunt precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15…20 l/mp. De asemenea este prezent și poleiul

Având în vedere condițiile meteorologice din aceste zile și din zilele următoare, pentru un trafic rutier în siguranță, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea face următoarele recomandări:
– Evitați deplasările în această perioadă.
– Dacă este necesară deplasarea, luați-vă măsurile minime pentru a ajunge în siguranță la destinație: verificați, înainte de plecarea la drum sistemele de dezaburire, iluminare, semnalizare, încălzire pentru ca acestea să fie funcționale; verificați și combustibilul din auto.
– Echipați-vă autovehiculul pentru iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc).
– În timpul călătoriei, conducătorul auto trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele din față şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare
– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
– Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos.
– Nu efectuaţi depăşiri riscante!
– Respectaţi semnalizarea rutieră, precum şi semnalele şi indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră!

În condițiile actuale, polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.
În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviței/ninsorii, folosirea luminilor de către toți conducătorii auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers.

Întrucât vântul puternic, lapovița, ninsoarea și depunerile de polei afectează întotdeauna buna desfășurare a circulației rutiere, recomandăm conducătorilor auto să-și sporească atenția pe toată durata deplasării, mai ales la intrările/ieșirile de pe poduri, din tronsoanele împădurite și sate. Totodată pot apărea blocaje rutiere temporare, iar în condițiile unui trafic aglomerat păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule.

Și pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintarea traversării drumurilor și să traverseze în condiții de siguranță.

Reprezentanții Prefecturii Tulcea au precizat că nu sunt situații deosebite în județ. Se circulă în condiții de iarnă, fără restricții de tonaj.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*