FOTO VIDEO Centrul de radioterapie MedEuropa Constanța, una dintre cele mai bune opțiuni în tratamentul oncologic din România. Clinica asigură cazare și transport gratuite pentru pacienții din județul Tulcea

Clinica MedEuropa Constanța. FOTO Paul Alexe

Când vine vorba despre tratament oncologic modern, la cele mai noi standarde în domeniu, Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni din România. Clinica constănțeană oferă pacienților săi servicii medicale realizate de o echipă medicală cu multiple specializări și competențe, cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, ceea ce îi permite să vină în întâmpinarea nevoilor pacientului oncologic cu servicii de radioterapie cu intenție curativă și cu scop paliativ, în baza opiniei mai multor specialiști în abordarea cancerului.

Tulcea NEWS a stat de vorbă cu Dr. Claudiu Safta, medic specialist radioterapie în cadrul Centrului de radioterapie MedEuropa Constanța, în încercarea de a afla mai multe amănunte despre serviciile oferite.

“Tratamentul pacienților bolnavi de cancer este format din trei ramuri: chirurgical, oncologic și radioterapie. Comisia oncologică sau Tumor Board-ul este o întâlnire a medicilor specialiști: medicul chirurg, medicul terapeut, medicul oncolog, medicul imagist, radiolog, anatomopatolog și medicul din specializarea localizării în acel caz. Este foarte important să avem un dialog deschis, pentru a asigura pacientului un tratament cât mai corect, conform ultimelor protocoale”, a declarat, pentru Tulcea NEWS, Dr. Cosmin Safta.

Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța facilitează pacientului oncologic accesul la serviciile medicale oferite gratuit, fără niciun cost suplimentar din partea pacientului.

“La MedEuropa am pus foarte mult accent pe comisiile oncologice, iar aici mă refer la comisiile formate din medicul oncolog și medicii din celelalte specialități, dar în special pe comisiile formate din toți medicii MedEuropa. Înainte de pandemie, aveam comisiile oncologice zilnic. Acum, având în vedere contextul epidemiologic, am încercat să reducem numărul de comisii, pentru zilele de marți și joi, dar toate cazurile care se prezintă la noi în secție sunt discutate de către toți medicii”, a explicat Dr. Cosmin Safta.

Specialiștii Med Europa se află într-un contact permanent cu medicii specialiști din județul de provenineță a pacientului oncologic, fiecare problemă apărută fiind imediat discutată, astfel încât să se ia cea mai bună decizie pentru binele pacientului.

“Cu medicii specialiști din celelalte județe, mai ales cu cei din Tulcea, avem o colaborare foarte bună. Orice problemă care apare este discutată prin videoconferință sau telefonic. Orice problemă, orice nelămurire, orice aspect al tratamentului îl discutăm și facem în așa fel pacientul să aibă parte de un tratament corect”.

Un alt aspect care face din MedEuropa Constanța una dintre cele mai eficiente clinici din țară, este cel legat de dotarea cu aparatură de ultimă generație în tratamentele oncologice, fapt ce reprezintă o altă garanție a faptului că pacientul cu afecțiuni oncologice va avea parte de un tratament eficient.

“La Centrul MedEuropa din Constanța dispunem de două aparate Elekta Infinity, prin care efectuăm tehnici moderne de radioterapie, respectiv prin tehnologiile VMAT (n.r.: arcterapie modulată volumetric, tehnică rotațională de radioterapie cu intensitate modulată unde sursa de iradiere se rotește în jurul pacientului) și IMRT (n.r.: radioterapie cu intensitate modulată cu fascicule de tratament fixe, în care modularea intensității fasciculului de iradiere se face prin modificarea poziției lamelelor colimatorului MLC – collimator multilamelar). Prin aceste tehnici, distribuția dozei de radiație este cât mai mare pe volumul care ne interesează, pe tumoare, și o doză cât mai mică, minimă, la organele din jur, organele sănătoase”, a punctat Dr. Cosmin Safta.

Pe lângă serviciile oferite gratuit, clinica MedEuropa Constanța nu percepe costuri pentru analiza dosarului ori pentru serviciile oferite în regim de spitalizare de zi.

“Radioterapia este sută la sută gratuită în toate centrele MedEuropa. Pentru ca un pacient să dispună de tratament trebuie să fie asigurat. Totuși, dacă există cazuri în care pacientul nu este asigurat, nu este nicio problemă. Pacientul poate fi introdus în Programul național de cancer și este asigurat pentru tot restul vieții. Ca și dosar medical, la prezentarea în secția noastră, cele mai importante documente sunt buletinul histopatologic, rezultatul biopsiei, care ne evidențiază diagnosticul cert de cancer, precum și scrisorile medicale, cu toate rezultatele imagistice, orice a făcut acel pacient, ne interesează”, a evidențiat Dr. Cosmin Safta.

În actualul context al pandemiei cu noul coronavirus, pentru a asigura o protecție cât mai bună pacienților săi, conducerea Centrului de radioterapie MedEuropa Constanța a decis să ofere transport și cazare gratuite pentru pacienții din județul Tulcea, precum și din celelalte județe limitrofe.

“Am decis să venim în sprijinul pacienților din Tulcea și celelalte județe, cu cazare și transport gratuite, pentru că am simțit nevoia să-i ajutăm. Având în vedere contextul epidemiologic, evitarea contactului cu celelalte persoane din mijloacele de transport, confortul pacientului, stresul pe timpul transportului, toate își spun cuvântul”, a mai spus Dr. Cosmin Safta.

Programările la MedEuropa Constanța se pot face telefonic (021 9971), prin intermediul adresei de e-mail a clinicii (constanta@medeuropa.ro) sau direct la recepția centrului din Constanța (str. Ștefăniță Vodă, nr. 30). Pacienții care iau legătura cu centrul pe e-mail vor fi contactați telefonic, în vederea unei programări. Pentru mai multe amănunte, se poate accesa site-ul www.medeuropa.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*