FOTO VIDEO Candidatul PSD Tulcea pentru Senat, Eugen Orlando Teodorovici: „PSD-ul a fost, este și va fi întotdeauna pregătit de orice luptă electorală, chiar dacă ea este dusă incorect de către un guvern, culmea, liberal”

Eugen Teodorovici. FOTO Paul Alexe

 Filiala Tulcea a Partidului Social Democrat a marcat debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul formațiunii politice. Au luat parte candidații filialei pentru Senat și Camera Deputaților, alături de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu. Inevitabil, principalul subiect de discuție a fost reprezentat de modul în care se va desfășura campanie în vreme de pandemie, reprezentanții PSD opinând că actuala guvernare liberală dă dovadă de inconștiență, punând în pericol viețile românilor.

Lucrurile iau o turnură greu de controlat, lucrurile sunt, nu par, scăpate de sub control, iar ceea ce se întâmplă astăzi în România, din păcate, nu justifică acțiunile întreprinse la nivelul guvernului. Mai mult, felul în care se acționează arată în mod clar un dispreț față de tot ceea ce înseamnă cetățean român, a constatat, amar, Eugen Orlando Teodorovici, cel care deschide lista filialei tulcene social-democrate pentru Senat.

Ar fi fost normal, corect și de bun-simț față de români ca o astfel de campanie electorală să se producă atunci când situația medicală o permite, iar cei care votează să fie siguri că nu există pericol de îmbolnăvire dacă vor participa la acțiunile de campanie sau, în ziua votului, la vot. Dar, s-a decis să se meargă mai departe, costul nu este destul de mare pentru actuala guvernare, nu contează câți oameni se îmbolnăvesc sau, mai rău, câți oameni mor în fiecare zi, acuză Teodorovici.

Pentru a fi și mai convingători din acest punct de vedere, social-democrații au cerut punctul de vedere al unui specialist, aflat, zi de zi, în luptă cu efectele pandemiei, managerul Serviciului de Ambulanță Tulcea, Dr. Dumitru Vâlcu, care este și candidat pe listele partidului pentru demnitatea de deputat.

Ținând cont de rapiditatea cu care se propagă acest virus, în ultima perioadă, ar fi necesară amânarea alegerilor parlamentare. În primul rând, ar trebui limitată, stopată, această infectare la nivel național și apoi să ne ocupăm de celelalte probleme, care sunt, spun eu, secundare, a declarat Dr. Dumitru Vâlcu.

Acesta a subliniat faptul că sistemul medical este aproape de colaps, cadrele medicale fiind suprasolicitate și obosite, iar capacitatea sistemului medical de a rezolva cazurile ce cresc de la o zi la alta a atins limita maximă.

Vineri, la nivelul municipiului Tulcea, rata de infectare era de 1,78 la mia de locuitori, iar la nivel de județ de 1,25. Cifre ce pot părea mici, în comparație cu alte județe ale țării, însă care au darul de a stârni un grad mare de îngrijorare pentru cei care conduc adminitrația publică județeană, în condițiile în care bugetul Consiliului Județean a ajuns la fundul sacului, iar mult așteptatul ajutor din partea guvernului este unul insignifiant, după cum afirmă chiar președintele Consiliului Județean Tulcea.

Am discutat și cu managerul Spitalului Județean, privind suportul pe care Guvernul României l-a acordat județului Tulcea, și cred că este o situație care ar trebui să-i îngrijoreze pe tulceni, și aici mă refer la modul în care guvernul acționează pentru protejarea populației. Pentru județul Tulcea, efortul guvernului este unul destul de sumar, s-au primit doar patru ventilatoare mecanice și încercăm să înființăm o secție externă a Spitalului de Terapie Intensivă.

Este insuficient și multe dintre obligațiile pe care noi le-am avut, ca și administrație locală, au căzut toate în sarcina noastră. Suportul din punct de vedere financiar, logistic și ca dotare, pe care guvernul l-a acordat județului nostru a fost unul, pot spune, insignifiant. Se cere de la noi, ca autorități locale, să ne implicăm cu totul, dar la un moment dat trebuie să înțeleagă și decidenții de la București că noi nu mai avem de unde. Bugetul Consiliului Județean este unul total dezechilibrat, inexistent pentru a mai susține, în continuare, lupta cu această pandemie”, atenționează Horia Teodorescu.

În ceea ce privește echipa cu care PSD Tulcea atacă pătrunderea în Parlamentul României, președintele organizației județene spune că are încredere deplină în capacitatea tuturor celor de pe listele de candidați de a realiza și susține proiecte importante în folosul tulcenilor.

“Sunt oameni valoroși, unii dintre ei au trecut demult examenul a ceea ce înseamnă administrație, de orice fel ar fi ea, dacă mă refer la domnul ministru Teodorovici, nu mai sunt multe de spus, dânsul a ocupat multe demnități în ceea ce privește administrația centrală.

Ceilalți colegi ai noștri, chiar dacă unii nu au avut multe demnități în zona administrației, sunt oameni de perspectivă, determinați, și cred că aceste propuneri în totalitatea lor, alături de noi, cei care ocupăm poziții în administrația locală, să reușim să promovăm proiecte pentru județul Tulcea, pentru cetățenii din județul Tulcea, să aducem modificări legislative, să reușim să aducem finanțări prin promovarea unor proiecte pe fonduri europene, dar și pe alte surse de finanțare, a subliniat Horia Teodorescu.

În opinia sa, alături de viitorii parlamentari, reprezentanții administrației publice locale trebuie să aibă în vedere două priorități:

Să ducem mai departe proiectele pe care le avem în derulare, dar și să identificăm și să propunem proiecte vitale pentru dezvoltarea județului nostru, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și din punct de vedere economic, în special pentru cei doi piloni vitali de dezvoltare pentru județul Tulcea, agicultura și turismul, a punctat președintele Consiliului Județean Tulcea.

Indiferent de situație, social-democrații tulceni se declară pregătiți pentru o campanie curată, corectă și transparentă, chiar dacă sunt convinși că nu vor primi același feed-back din partea colegilor liberali, pe care îi acuză că au început să facă deja presiuni asupra primarilor de altă culoare politică.

În aceste condiții, în care campania a început, noi vom spune că PSD-ul a fost, este și va fi întotdeauna pregătit de orice luptă electorală, chiar dacă ea este dusă incorect de către un guvern, culmea, liberal. Un partid care a acuzat mereu că PSD-ul face și drege, dar ei sunt dovada vie lipsei de transparență, în actul guvernamental, în felul în care atribuie banii către comunitățile locale.

Știm prea bine cum sunt luați primarii, efectiv unul câte unul, făcându-se presiuni de a susține PNL pentru a obține mai departe finanțare, fie europeană, fie de la bugetul național. PSD va duce o campanie corectă și transparentă, a spus Eugen Orlando Teodorovici.

Senatorul tulcean a avertizat și asupra faptului că liberalii ori își atribuie proiecte și realizări la care nu au nciun merit, ori încearcă să blocheze proiecte mari de investiții demarate de administrația social-democrată la Tulcea.

“La nivelul județului Tulcea, trebuie să remarc multe minciuni, prin care liberalii șochează cu câtă nonșalanță își pun în dreptul lor multe dintre proiectele mari pe care PSD-ul le-a demarat. Vă dau câteva exemple, podul peste Dunăre, de la Tulcea și Brăila, un proiect despre care tulcenii au discutat de câteva zeci de ani. Un proiect pe care l-au promis foarte mulți, în lupta politică, în campanii electorale.

 Este un proiect început în 2014, atunci când Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean, a găsit sprijin la nivelul guvernului social-democrat, a primit finanțare pe fonduri europene, în 2014 s-a semnat acordul de parteneriat. Deasemenea, vă mai dau un exemplu, cu un alt obiectiv care este, din păcate, pe cale să fie blocat. Este vorba despre faleza din portul Tulcea. Un proiect important pentru tulceni, pentru toți cei care vin cu drag în județ, poarta de intrare în Deltă, un proiect de câteva zeci de milioane de euro pe care tot guvernele social-democrate l-au aprobat și l-au început. Este în lucru, știți foarte bine.

O să fac publică o scrisoare din partea Administrației Porturilor Maritime Dunărene, de la Galați, o structură a Ministerului Transporturilor, care solicită în instanță sistarea lucrărilor la acest mare și important proiect, faleza din portul Tulcea. Pentru o singură neclaritate, birocratică, liberalii pun în pericol un proiect important pentru întregul județ, a dezvăluit Eugen Orlando Teodorovici.  

Tot senatorul tulcean trage și concluzia finală și creionează ceea ce social-democrații tulceni speră să obțină de la această campanie electorală:

Sper în analiza simplă, dar logică și clară, a populației, o comparație între cele două partide și modul în care acestea au guvernat, să vină pe 6 decembrie, în condiții de siguranță, la un vot care să asigure schimbarea actualului guvern.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*