FOTO Un individ din Babadag vânează câinii fără adăpost din oraș cu o arbaletă

Sediul Poliției și al Primăriei Babadag. FOTO Cătălin SCHIPOR

Polițiștii tulceni caută în Babadag un individ care vânează câinii cu o arbaletă. Până acum au fost găsite de către localnici două victime, dintre care una a murit la cabinetul veterinar. 

Cetățenii din Babadag s-au oripilat de gestul făcut de un individ care a vânat la propriu doi câini, cu o arbaletă. Ucigașul a fost văzut întâmplător de cineva.

„Azi noapte un individ înarmat cu arc, arbaleta…nu știu încă… cu săgeți care aveau în capăt ceva luminos a împușcat căței (…) Cățelușa care in care aseară s-a tras cu săgeata și azi a murit în cabinet are trei pui în spatele unui bloc. Cel care a tras în ea și în alt cățel pe care l-a nimerit în gât, s-a dus special la cuibul ei sa o omoare spun martorii… Ea, deși am încercat să o salvăm a murit pe masa, cățelul cu rană la gât a fost operat și este momentan în siguranță… dar rămân puii… trei pui ai unei mame ucise cu bestialitate…(…) Nu știu cum vor decurge lucrurile doar spun ca dacă acest individ (care a fost văzut de o doamnă în momentul în care a tras dar avea o pelerină și gluga pe cap) nu este găsit, el o sa se întoarcă la vânătoare“, se arată într-o postare pe un grup de Facebook al iubitorilor de animale.

Poliția a fost alertată, fiind deschis un dosar de cercetare penală.

„În urma sesizărilor primite din partea cetățenilor privind un caz de maltratare și ucidere a unor câini de pe raza localității Babadag, jud.Tulcea, polițiștii din cadrul Politiei Orașului Babadag au demarat de îndată verificări pentru clarificarea aspectelor semnalate si luarea măsurilor legale. Cercetările continua sub aspectul comiterii infracțiunilor de schingiuire si ucidere a animalelor, cu intentie, fără drept, fapte prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor“, au transmis reprezentanții IPJ.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, a fost folosită o arbaletă, armă albă care nu necesită autorizare și nici înregistrare la poliție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*