FOTO Un băiat ce se scălda în Dunăre în zona Peceneaga a fost luat de curenți

Pompierii au pornit în căutarea copilului dispărut în Dunăre. FOTO ISU Delta Tulcea

Un minor aflat la scăldat în Dunăre, împreună cu mai mulți prieteni a dispărut în zona localității Peceneaga. În căutarea sa au pornit pompierii din cadrul stației Măcin a ISU Delta Tulcea.

Două echipaje din cadrul Secției de pompieri Măcin a ISU Delta Tulcea au intervenit cu o barca tip RIB și 1 SMURD pentru căutarea unei persoane posibil înecate în fluviul Dunărea, în zona localității Peceneaga. La activitățile de căutare participa și polițiștii Postului de Poliție Peceneaga si cei ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea.

Persoana dispărută este un băiat de 14 ani care se afla la scăldat împreună cu alți copii. Acesta a intrat în apă și a fost luat de curenți, care sunt foarte puternici în această perioadă, din cauza ploilor din ultima vreme.

UPDATE:

În jurul orei 20:00, căutările băiatului dispărut au fost întrerupte. Din nefericire, nu a fost găsit.

În scopul prevenirii acestor situații, trebuie respectate o serie de măsuri de siguranță:

  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
  • evitaţi scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, si curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci
  • nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
  • nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature.
  • purtați întotdeauna vestă de salvare pe timpul deplasării cu barca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Poliția de Frontieră s-a alăturat pompierilor tulceni în misiunea de căutare a băiatului dispărut în Dunăre – Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*