FOTO Școala Gimnazială „Nichifor Ludovig” din comuna tulceană Niculițel, în plin proces de reabilitare. Din toamnă, copiii comunei vor învăța într-o școală nouă

Școala „Nichifor Ludovig” din Niculițel este reabilitată. FOTO Primăria Niculițel

În comuna tulceană Niculițel, administrația publică locală consideră educația o prioritate, aleșii locali fiind preocupați să asigure cele mai bune condiții de învățământ pentru copiii din comună. În această perioadă, se află în plină derulare și implementare un proiect de reabilitare al Școlii Gimnaziale „Nichifor Ludovig”, unitate de învățământ ce poartă numele întemeitorului primei școli din localitate.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare. Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învățământului obligatoriu. Valoarea  totală  a  proiectului  este  de  5.024.783,94  lei,  din  care  valoarea  finanțării nerambusabile este de  4.918.136,79 lei.

„Educația copiilor reprezintă o prioritate pentru noi, o prioritate în care suntem datori să investim în permanență, pentru că actuala generație de copii reprezintă viitorul comunei noastre, acești copii sunt adulții de mâine, cei care vor decide pentru dezvoltarea comunității noastre”, a explicat, pentru TLnews, primarul comunei Niculițel, Florin Sechila.

În momentul de față, lucrările se află în plină desfășurare, după o perioadă în care, din cauza temperaturilor scăzute, au fost oprite. De altfel, din această cauză, s-a luat decizia prelungirii cu trei luni a perioadei de execuție, însă există toate premisele ca totul să fie finalizat până la începutul lunii septembrie, astfel încât copiii din comună să înceapă viitorul an școlar într-o școală nouă.

„Principalul obiectiv al acestui proiect de reabilitare este acela de a asigura o ofertă educațională adecvată, accesibilă şi de calitate pentru toți copiii din comună, inclusiv cei care se află în risc sporit de abandon şcolar şi de părăsire timpurie a şcolii, cum ar fi cei provenind din familii cu nivel socio-economic scăzut, cei aparținând minorității rome sau altor grupuri dezavantajate sau subreprezentate”, a mai precizat Florin Sechila.

Tot în vederea creșterii calității actului de învățământ, administrația publică locală din comuna Niculițel a demarat și atribuit un alt contract, ce are în vedere achiziționarea de echipamente IT, care să satisfacă nevoiile elevilor din comună, dar și ale cadrelor didactice. Astfel, în cadrul acestui contract (valoare contract: 276.811,00 lei, fără TVA), vor fi achiziționate următoarele echipamente IT: Unitate Desktop cu procesor i5, Monitor LED, Full HD, 27”, Sistem operare Windows 10, Licenta Microsoft Office, Licențe  antivirus,  Server  rețea,  Tablă  interactivă  smart  software (limba română) 210cm, Videoproiector Full HD, Cinema, svga, Videoproiector 3D, Full  HD, Cinema, svga Multifuncțional color A3, duplex, Sistem audio wireless, Aparat  foto  DSLR, Sistem de supraveghere 8 camere, Laptop professor (Windows, Office, Antivirus), Tablă interactivă smart software lb.  română, Televizor LED, Full HD, 80 cm, Ecran proiecție 200*200 cm, Sistem audio-video Camere de supraveghere video, Aer condiționat inverter, Laptop i5, DDR4, Full HD, Led, Hdd, RWDVD, Videoproiector 3D, Full HD, Cinema, svga, Videoproiector 3D, Full HD, Cinema, svga, Tablă magnetică 120/240.

Totodată, în luna aprilie va fi lansată procedura  simplificată  în  vederea  atribuirii  contractului  de achizitie publică pentru achiziționarea mobilierului necesar dotării claselor de curs. Se are în vedere achiziționarea de birouri pentru calculatoare, rafturi duble cărți, fotolii, canapele, rafturi ghiozdane, panou afișaj plută, scaune ergonomice, mese pentru doi elevi, dotate cu chiuvetă și instalație  electrică, masă  profesor,  dulap  pentru  materiale necesare cursurilor de fizică,  dulap  metalic  pentru chimie, catedră tip birou și pupitru elev.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*