FOTO Rețeaua de apă și canalizare din comuna Casimcea se află în plin proces de extindere și modernizare

Primăria Casimcea. FOTO Paul Alexe

Locuitorii comunei Casimcea vor beneficia de modernizarea infrastructurii de apă potabilă și de canalizare, în urma derulării unui proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de peste 7,5 milioane de lei. Lucrarea, care are o lungime totală de aproape opt kilometri liniari, a început pe data de 1 mai 2019 și se află în curs de execuție, fiind realizat aproximativ jumătate din obiectivul propus.

Potrivit autorităților locale, necesitatea și oportunitatea acestei investiții derivă din faptul că localitatea Casimcea se află în plină dezvoltare urbanistică și extindere socio-economică.

„Pentru susținerea acestei tendințe de dezvoltare este necesar a se îmbunătății infrastructura publică a localității: sistem de alimentare cu apă – realizat, canalizare, asfaltarea completă a drumurilor, realizarea trotuarelor etc. Proiectul se încadrează în obiectivele PNDL și vizează îmbunătoarea condiţiilor de viață pentru populație, asigurarea accesului la serviciile de baza în vederea realizării unei dezvoltări durabile”, a precizat primarul Gheorghe Țilincă.

Investiția constă în executarea rețelei de canalizare menajeră curgere gravitațională, o extindere la rețeaua de canalizare existentă, pe o serie de străzi din satul Casimcea și executarea unui număr de 250 de racorduri de canalizare pe această rețea către locuitorii din zona studiată. Pentru realizarea rețelei de canalizare este necesară montarea a șapte stații de pompare ape uzate menajere, împreună cu conductele de refulare, reprezentând rețea de canalizare sub presiune. Totodată, pe rețelele colectoare proiectate având curgere gravitațională, se vor monta cămine de vizitare la intersecții, la schimbările de direcție și din maxim 50 în 50 de metri. Vor fi complet echipate, cu garnituri etanșare și cu posibilitatea de aducere la cota finală a terenului amenajat.

„Toate zonele afectate de pozarea rețelei vor fi refăcute și aduse la starea inițială, inclusiv drumurile și trotuarele. Se va ține cont și de structura fundației drumurilor și trotuarelor, care va fi refăcută întocmai”, a mai precizat primarul Gheorghe Țilincă.

Debitele orare maxime de ape uzate menajere rezultate în situația de perspectivă pot fi preluate atât de rețeaua existentă, cât și de stația de epurare a localității, acestea din urmă fiind dimensionate și executate și ele atât pentru o situație de perspectivă, cât și ținând cont de toți consumatorii localității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*