FOTO O gospodărie din Văcăreni a luat foc de la un scurt circuit provocat de un frigider vechi

Incendiul nu a fost observat și s-a extins. FOTO ISU Delta Tulcea

În dimineața de 19 septembrie, în jurul orei 4.30, salvatorii Secției de pompieri Măcin ai ISU Delta Tulcea au fost solicitați să intervină în localitatea Văcăreni pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la 2 corpuri de casă.

Pompierii s-au deplasat cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 SMURD și 14 pompieri. De asemenea, detașamentul de pompieri Tulcea a intervenit în sprijin cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă și 4 pompieri.

La momentul ajungerii pompierilor la fața locului, unul dintre corpurile de casă, unul nelocuit, ardea generalizat, iar la cel de al doilea, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului. De asemenea, în curte era un rastel de butelii GPL, care au fost evacuate la timp.

Un bărbat a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrului superior stâng, dar refuză transportul la unitatea spitalicească.

Salvatorii au reușit să stingă în scurt timp incendiul de la corpul de casă locuită este stins, iar la celălalt corp se lucrează pentru lichidare.

Cauza probabilă producerii incendiului s-a stabilit a fi un scurtcircuit electric produs la un frigider care se afla în corpul nelocuit. Fiind noaptea, incendiul a fost observat târziu, după ce s-a extins și la corpul de casă locuit.

UPDATE

După patru ore și jumătate de la momentul primirii apelului, incendiul a fost lichidat. Au fost degradate 9 camere cu mobilier și electrocasnice, și 5 anexe (aplecători). A fost afectată o suprafață de aproximativ 350 de metri pătrați. Intervenția a fost îngreunată din pricina numeroaselor materiale combustibile existente în încăperi, care au favorizat arderea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*