FOTO Lansare de carte în Episcopia Tulcii la Casa Avramide – Cavalul

Cartea „Cavalul“ a fost lansată la Casa Avramide. FOTO Episcopia Tulcii

La Casa Avramide din Tulcea a avut loc un eveniment cultural- artistic prilejuit de lansarea cărții Gheorghe ,,Cavalul” Clinciu. O filă de pateric, autor fiind diaconul Adrian Cristian Titorencu de la parohia Sf. Trei Ierarhi din Municipiul Tulcea.

La lansare au luat parte Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii, preoți, membri ai Asociației Scriitorilor Tulceni, alți invitați.

Au luat cuvântul: P.S. Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, prof. Mircea Marcel Petcu, președintele Asociației Aegyssus a Scriitorilor Tulceni, Pr. Ispas Romeo Gabriel, protopop de Tulcea, scriitorul Tănase Carașca, alți invitați și autorul.

Manifestarea culturală a fost întreținută și de un program artistic în care s-au recitat poezii și s-au interpretat piese muzicale de către soprano Iulia Titorencu, acompaniată la chitară de către prof. George Manea.

„Cavalul“ este o carte – interviu – despre periplul muzical al mărturisitorului Gheorghe Clinciu, de la fredonarea după patefonul bunicului la canonul plin de suspin din închisorile comuniste, încheind cu o jumătate de veac în slujba cântului liturgic.

Cartea aduce în fața cititorilor un model de trăire creștină a unui om dedicat culturii musicale și frumosului exprimat prin acesta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*