FOTO Focul a mistuit o gospodărie din Pătlăgeanca și a afectat grav o a doua

Focul s-a extins violent. FOTO ISU Delta Tulcea

O gospodărie din localitatea Pătlăgeanca a fost mistuită de flăcări, acestea extinzîndu-se și la vecini cu tot efortul depus de către pompierii tulceni. Incendiul a izbucnit de la jarul nestins lăsat de proprietar în apropierea materialelor combustibile.

Detașamentul de pompieri Tulcea a intervenit în după amiaza zilei de 18 mai în localitatea Pătlăgeanca pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la o locuință, cu două echipaje formate din 12 militari și două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

La ajungerea echipajelor la locul intervenției, incendiul cuprinsese întreaga locuință și s-a propagat la o anexă gospodărească din apropiere, o parte din locuința învecinată și aproximativ 200 mp vegetație uscată.

Deoarece în zonă nu sunt surse de alimentare cu apă, în sprijin a fost solicitată șalupa BM (ambarcațiune cu motor ce poate fi folosită și pentru stingere și pentru alimentarea autospecialelor – n.r.) a Detașamentului de pompieri Tulcea cu 1 echipaj pentru alimentarea autospecialelor.

După peste 3 ore de eforturi susținute din partea pompierilor incendiul a fost lichidat. S-a reușit limitarea incendiului la ultima locuința, fiind protejate două camere și evacuate aparate electrocasnice și mobilier.

În urma incendiului au ars:

  • o casă de aproximativ 50 mp
  • o anexă gospodărească (magazie)+bunuri
  • 40% din acoperiș și pod din a doua locuință în suprafață de aproximativ 90 mp

Pompierii au stabilit ca și cauza probabilă de producere a incendiului, ca fiind depozitarea jarului nestins

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*