FOTO Comuna Luncavița va beneficia de iluminat stradal cu leduri și extinderea sistemului de iluminat public

Locuitorii din Luncavița și Rachelu vor avea iluminat stradal cu leduri și extins pe mai multe străzi. FOTO Ștefan Ilie

Conducerea comunei Luncavița a anunțat că cursul zilei de 5 martie s-a reușit semnarea unui nou proiect important de investiții: „Modernizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Luncavița, județul Tulcea”.

Banii sunt dați o parte de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, mai exact 1.283.207 lei, iar comuna Luncavița va cofinanța din valoarea totală cu suma de 46.810,25 Lei.

Proiectul are o valoare totală de 1.330.017,25 Lei (aproximativ 285.000 Euro), care presupune:

– modernizarea iluminatului stradal prin montarea a 1000 de corpuri cu Led 20W în Luncavița și Rachelu
– extinderea iluminatului în zonele unde nu există, montarea a 45 de stâlpi din beton:
În Luncavița, străzile Libertății, Democrației, Cherhana, Școala Veche, Tudosca, Grenicerului, Țarina, Movilei, Câmpului și Economiei;
În Rachelu, străzile Zambilelor, Mărului, Zootehniei, Troiței, Zorilor, Bazinului și Lalelelor;.

„Proiectul a fost depus anul trecut, dar se lucrează la el de doi ani de zile. Este un proiect de care locuitorii aveau nevoie. În prezent avem un iluminat învechit, cu un sistem care nu mai este eficient. Noi am schimbat becurile clasice cu unele economice, dar se luminează doar zona de lângă stâlp. Noile sisteme cu lămpi led vor da mai multă lumină“ a declarat pentru TLnews.ro, primarul din Luncavița, Ștefan Ilie.

Potrivit acestuia, cu noul sistem se va face o economie la plata facturii de electricitate de aproximativ 50%.

În primă fază se va face licitație pentru execuția proiectului, iar apoi se va face o altă licitație pentru execuție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*