FOTO Comuna Hamcearca dispune de facilități de agrement, realizate cu fonduri europene

Comuna Hamcearca dispune de noi facilități de agrement, realizate cu fonduri europene

Primăria comunei Hamcearca a implementat cu succes un proiect realizat cu fonduri europene, cu o valoare de peste 130.000 de euro, ce a prevăzut amenajare și ecologizarea lacului Horia și crearea unei zone de agrement.

„Necesitatea investiției se datorează resurselor naturale existente în zonă, prin poziționarea strategica a acesteia în imediata apropiere a unor poluri turistice – Parcul Național Munții Măcinului,  Marea Neagra etc, precum și specificului zonei și al populației, care fac din potențialul zonei una dintre cele mai valoroase resurse, neexploatate”, au transmis reprezentanții Primăriei Hamcearca.

Proiectul, cu o valoare totală de  689.098 lei a fost finanțat de POPAM (Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime) și a fost selectat de Asociația Grup de acțiune locală în domeniul pescuitului Dunărea Veche – Brațul Macin, în cadrul implementării strategiei de dezvoltare locală.

Primarul comunei Hamcearca, Ion Acceleanu, spune că turismul este singura soluție pentru dezvoltarea comunității.

„Prin oportunitatea de finanțare a acestui proiect, oferită de Asociația Grupul de Acțiune Locală în domeniul pescuitului Dunărea Veche – Brațul Măcin, se pot stimula sau dezvolta investiții socio-economice, ceea ce va putea genera atragerea  investitorilor privați în zonă. Realizarea de către primărie a unei investiții în valorificarea patrimoniului natural al zonei va putea atrage investițiile private, care vor contribui la dezvoltarea acestui segment investițional prin identificarea unor soluții prietenoase cu mediul, în sprijinul promovării potențialului zonal”, a precizat edilul.

El a explicat că Primăria Hamcearca, ca autoritate a administrației publice locale cu atribuții privind dezvoltarea sustenabilă în plan economic şi social a comunei, conștientizează rolul esențial în îmbunătățirea calității vieții oamenilor prin îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin.

„Proiectul de față reprezintă un demers necesar în acest sens pentru a susține rezolvarea problemelor constatate din perspectiva valorificării patrimoniului natural și asigurării unor investiții pentru bunăstarea sociala a comunității”, a mai spus primarul Ion Acceleanu.

În cadrul proiectului, implementat în 24 de luni,  au fost realizate 13  pontoane plutitoare de acostare, pentru a înlesni deplasarea pe apa atât a pescarilor, cât și a localnicilor și a turiștilor veniți în zona Flag, pentru activități de agrement, și au fost achiziționate o ambarcațiune cu motor cu peridoc compatibil, pentru curățirea și întreținerea curentă a zonei de agrement, dar și a 12 bărci cu vâsle și un peridoc compatibil, în vederea desfăşurării activităților de agrement și pescuit sportiv. De asemenea, au mai fost cumpărate și 12  pubele de gunoi menajer, în vederea colectării selective a acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*