FOTO Casimcea va avea în curând o sală de sport modernă, destinată, în principal, pregătirii copiilor din comună

Zeci de copii din Casimcea vor avea condiții moderne de pregătire sportivă. FOTO Primăria Casimcea

Casimcea este una dintre acele localități în care sportul are un cuvânt important de spus, mai ales sportul rege, fotbalul, dar și handbalul ori atletismul, fapt pentru autoritățile locale s-au implicat în construirea unei săli moderne de sport, în vederea pregătirii pe toată perioada iernii a echipelor reprezentative la nivel de comună.

De câțiva ani, la nivelul comunei s-au format echipe de fotbal, atât de băieși cât și de fete, cu elevi din ciclurile primar și gimnazial, ce au înregistrat rezultate deosebite în competițiile de gen în ultimii cinci ani:

  • locul I la fotbal fete, faza județeana în anul 2017, locul IV la faza zonală Galați, locul I fotbal fete faza județeana în 2018, locul II faza zonală Focșani, locul II în 2019 și 2020 faza județeană, locul II timp de doi ani la rând (2017 – 2018) la Cupa Tymbark, faza județeană;
  • echipa fotbal băieți ciclul primar a avut de asemenea rezultate excelente în ultimii cinci ani, reușind să se califice de fiecare dată la faza județeană, reușind să fie vicecampioană în anul 2017, locul IV 2018, locul III 2019, iar anul acesta participă din nou în etapa pe județ (mai 2022);
  • fotbal băieți gimnaziu, de asemene, se califica constant printre cele mai bune echipe din județ, reușind chiar și sa câștige, în 2017, locul I împotriva unor echipe din oraș și sa reprezinte județul, apoi locul V la faza zonală, fiind singura echipă dintr-o comună, restul doar școli sportive, locul III faza județeana în 2020, locul V în 2022;
  • la Cupa Satelor, de asemenea, echipa de fotbal a reușit doi ani consecutivi să joace finala pe județ, iar în al treilea să termine fără înfrângere întreg sezonul.

„Pe lângă toate aceste turnee foarte importante, echipele noastre reprezentative au câștigat și foarte multe turnee locale și pe județ, organizate de AJF Tulcea și de alte comune din județul nostru, cum ar fi locul I la Cupa Mărțișorului la fotbal fete și băieți, în 2017, 2018 și 2019, la Baia, Cupa 1 Decembrie, atât la fete cât și la băieți, în 2017 și 2018, competiție organizată la județ, plus alte competiții organizate de școala noastră în decursul anilor”, spune primarul comunei, Gheorghe Tilinca.

El precizează că, împreună cu profesorul de educație fizica, Gabriel Moldoveanu, lucrează la un proiect frumos, pentru două grupe de copii de diferite vârste, competiții ce se vor desfășura pe stadionul comunal începând chiar din acest an, scopul fiind de a promova cât se poate de mult sportul și de a atrage cat se poate de mult copiii spre diferite domenii sportive.

„Toate acestea nu fac decât să ne bucure și să ne motiveze să continuăm să muncim mai mult pentru a realiza lucruri mărețe în comuna Casimcea, iar o sală de sport este imperios necesară ținând cont că toate aceste concursuri au nevoie de pregătire și pe timp de iarnă. Astfel elevii noștri se vor putea pregăti pe toată perioada anului”, a explicat edilul.

Drept urmare, în anul 2015 a fost achiziționat un teren, în suprafață de 2.410 metri pătrați, pentru construcția unei săli de sport destinată în principal elevilor din comună. În data de 12 aprilie 2022 a fost emisă autorizația pentru începerea lucrărilor de construire a salii de educație fizică, banii pentru ridicarea acesteia venind de la Compania Naţională de Investiții.

„După finalizarea lucrărilor, zeci de copii din Casimcea vor avea condiții moderne atât pentru orele de sport, foarte importante dacă ne dorim o generație sănătoasă, cât și de pregătire pentru a putea obține performanțe în cadrul competițiilor sportive”, a mai declarat primarul Gheorghe Tilinca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*