FOTO Botezul Domnului serbat în toate bisericile din județul Tulcea

PS Visarion a oficiat slujba de Bobotează pe malul Dunării. FOTO Episcopia Tulcii

Boboteaza a fost serbată la Catedrala Episcopală ,,Sf. Nicolae” din Tulcea, precum și în toate bisericile din eparhie prin slujbe și rânduieli bisericești specifice, între care sfințirea mare a apei.

P.S. Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală ,,Sfântul Nicolae” din Tulcea înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, precum și de numeroși credincioși.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătura în care a vorbit despre însemnătatea praznicului Botezului Domnului în viața creștină, sărbătoare care ne îndeamnă să fim mai buni, mai generoși și mai uniți în jurul sfintelor valori creștine. A îndemnat credincioșii să prăznuiască sărbătoarea în duh de rugăciune, unit cu toată fapta cea bună, dar și cu aleasă bucurie duhovnicească la începutul acestul nou an 2020 dedicat filantropilor romani ortodocși.

La ora 12.00 procesiunea religioasa condusa de Întâistătătorul eparhiei si formata din preoți și credincioși din municipiu, în special de la parohiile centrale (Sf. Gheorghe, Sf. Nicolae, Buna Vestire) a pornit din fața Catedralei Episcopale, pe traseul – str. Babadag – strada Unirii – cu destinație finală faleza Dunării, unde așteptau deja alti creștini.

La ora 12,30 Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, de fata fiind si reprezentanții autorităților locale, a săvârșit slujba Aghiezmei Mari pe un ponton plutitor, apoi a binecuvântat creștinii și apele Dunării, după care a urmat aruncarea Sfintei Cruci în Dunăre și recuperarea ei de către câțiva tineri tulceni.

Și aici, în fața numerosilor credincioși tulceni, Preasfinția Sa a adresat un nou cuvânt de învățătură, îndemnând din nou credincioșii la sărbătorirea praznicului în duh de credință, de lumină și de curăție sufletească, care aminteste de propriul nostru botez.

Pentru credincioşii participanţi la slujba de sfinţire a apei pe faleza Dunării, Protopopiatul Tulcea a pregătit aproape 10.000 de sticle cu aghiazmă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*