FOTO Acțiune de amploare a polițiștilor tulceni pentru prevenirea accidentelor rutiere

Polițiștii tulceni desfășoară în această perioadă o acțiune de amploare pentru prevenirea şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, în cadrul acțiunii, care se desfășoară până pe data de 4 februarie, polițiștii verifică legalitatea desfășurării transportului rutier de mărfuri și persoane, inclusive cel în regim taxi.

Prin astfel de acțiuni se urmărește conștientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice, în contextul necesităţii atingerii obiectivului general asumat de statele membre ale Uniunii Europene, acela de reducere cu 50% a mortalităţii din accidente rutiere în perioada 2010 – 2020.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 50 ani din județul Mureș, care conducea o autoutilitară pe strada Elizeului din municipiul Tulcea, având un permis de conducere emis de o autoritate străină susceptibil a fi fals.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.

De asemenea, polițiștii au mai depistat un bărbat de 35 ani din orașul Năvodari, județul Constanța, care conducea un autoturism în localitatea Babadag, județul Tulcea, având o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*