FOTO A fost sfințită biserica ”Înălțarea Sf. Cruci și Sf. Martiri Brâncoveni” a Schitului Topolog

A fost sfințită biserica ”Înălțarea Sf. Cruci și Sf. Martiri Brâncoveni” a Schitului Topolog. FOTO Episcopia Tulcii

Schitul Topolog din Episcopia Tulcii s-a înveșmântat în haine de aleasă sărbătoare duminică, 13 septembrie, pentru slujba de sfințire a noii biserici cu hramul ,,Înălțarea Sf. Cruci și Sf. Martiri Brâncoveni”.

Slujba de târnosire oficiată astăzi de către P.S. Visarion, Episcopul Tulcii alături de un numeros sobor de preoți și diaconi din eparhie, încununează lucrările de construcție a bisericii întreprinse în perioada 2014 – 2020, prin jertfa, dărnicia și osârdia credincioșilor, sprijiniți de autoritățile locale și centrale.

La Sf. Liturghie au luat parte numeroși credincioși atât din Municipiul Tulcea, dar și din localitățile mai apropiate, alături de ei fiind prezenți și reprezentanți ai autorităților locale, care au fost implicați permanent în lucrările de construcție a bisericii.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a vorbit credincioșilor despre lăcașul de închinare, ca loc al prezenței lui Dumnezeu și loc al adunării credincioșilor spre a da slavă lui Dumnezeu, despre importanța sfințirii bisericii, tâlcuind credincioșilor și pericopa evanghelică din Duminica dinaintea Înălțării Sf. Cruci.

În semn de apreciere pentru munca depusă la ctitorirea bisericii Pc. Pr. Vasile Vîlcu a primit distincția Crucea Sf. Iachint – pentru clerici. Acte de apreciere au fost oferite și ctitorilor mai importanți.

Actuala biserică a fost construită în perioada anilor 2014-2020, în stil moldovenesc.

Schitul de maici Înălțarea Sf. Cruci este situat la 49 de km sud-vest de Tulcea, pe DN. 22 pe drumul ce leagă orașele București de Tulcea, la numai 3,5 km de comuna Topolog.

Așezarea monahală luat ființă după anul 2000, ca formă organizată în anul 2005, în urma descoperirii miraculoase a semnului crucii într-un trunci de copac, taiat în apropierea actualului schit în anul 1992.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*