FOTO 800 de pacienți au beneficiat de radioterapie decontată la clinica MedEuropa, într-un an de activitate

Personalul medical de la MedEuropa lucrează cu cel mai nou echipament din domeniu. FOTO MedEuropa

Primul an de decontare a radioterapiei în clinica MedEuropa de la Constanţa a permis tratarea a 795 de pacienţi, 53% fiind femei. Centrul de Radioterapie MedEuropa dispune de două acceleratoare liniare de generaţie nouă Elekta Infinity, de un computer tomograf Siemens Somatom Definition AS şi de echipamente de dozimetrie PTW utilizate pentru calibrarea şi verificarea periodică a calităţii iradierii, tehnică ce permite furnizarea de servicii de calitate, în mod constant.

Trei din patru cazuri ajung să facă radioterapie cu intenţie curativă, ceea ce înseamnă că tratamentul urmăreşte vindecarea bolii şi creşterea controlului local prin împiedicarea apariţiei recidivei.

„În comparaţie cu alte acceleratoare, care permit doar tehnici 3D conformaţional cu distribuţie omogenă a dozei, cu indicaţii limitate, folosite mai ales în radioterapia paliativă, Elekta Infinity, echipat cu colimatorul Agility, face posibilă radioterapia ghidată imagistic, utilizând cele mai moderne tehnici de iradiere IMRT/VMAT. Acest tip de radioterapie foloseşte o distribuţie neomogenă a dozei, reduce timpul de tratament, asigură precizie sporită şi reduce toxicitatea prin corectarea eventualelor modificări apărute la nivelul tumorii sau la nivelul organelor la risc. Aceste tehnici sunt utilizate pentru iradierea tumorilor din sfera ORL, torace, pelvis, craniu, unde tumora este aproape de un organ la risc foarte sensibil. Elekta Volume View – metoda imagistică integrată în sistemele Elekta Infinity – permite verificarea poziţiei volumului tumoral şi a ţesuturilor sănătoase din vecinătatea volumului tumoral înainte de fiecare şedinţă de radioterapie. În acest mod se pot confirma rapid dimensiunea, forma şi poziţia tumorii şi a ţesuturilor sănătoase în raport cu planul de tratament”, consideră dr. Cristian Barbu, medic primar radioterapeut.

Cele mai multe localizări vizate de tratament sunt reprezentate de tumorile maligne ale sânului, în proporţie de 26%. Ele sunt urmate de tumorile localizate la organele digestive, cele genitale feminine şi cele ale organelor respiratorii şi intratoracice, fiecare reprezentând aproximativ 15% dintre cazuri. În cursul anului, au existat şi situaţii în care centrul MedEuropa a asigurat tratamentul radioterapeutic necesar în tumori maligne ale oaselor şi cartilagiilor articulare, ale tiroidei şi altor glande endocrine, dar şi tumori cu evoluţie imprevizibilă sau comportament necunoscut.

În ceea ce priveşte vârsta, cei mai mulţi pacienţi care au ajuns în centrul MedEuropa din Constanţa au între 61 şi 70 de ani, respectiv 42%. Unul din cinci bolnavi are între 51 şi 60 de ani. 11 pacienţi trataţi au avut vârsta sub 30 de ani.

Clinica MedEuropa din Constanţa a fost inaugurată în luna mai a anului 2018, fiind prima dintr-un proiect care vizează deschiderea a zece centre de profil. Coordonatorii MedEuropa au aplicat aici viziunea lor despre ceea ce înseamnă munca în echipă, alături de profesionişti din toată ţara.

„Echipa medicală multidisciplinară este formată din medicii implicaţi în rezolvarea unui caz oncologic. Ea cuprinde, în mod obligatoriu, oncolog, chirurg oncolog specializat în diferite localizări ale cancerului, radioterapeut, anatomo-patolog, psiholog. Lor li se adaugă alţi specialişti, în funcţie de particularităţile cazului. Lucrul în echipă, ceea ce nu înseamnă neapărat în acelaşi timp, în acelaşi loc, este esenţial în activitatea noastră. Profesionalismul, empatia, respectul faţă de pacient şi faţă de actul medical sunt de la sine înţelese. Un pacient oncologic are şanse de vindecare, de ameliorare ori de creştere a calităţii vieţii doar în cadrul unui plan de tratament conceput de personalul medical dedicat acestui tip de patologie, pe baza ghidurilor naţionale şi internaţionale de practică medicală”, afirmă dr. Bogdan Angheloiu, director general MedEuropa.

MedEuropa se pregăteşte de inaugurarea a două noi centre, în Bucureşti şi Oradea, în primăvara, respectiv în toamna anului viitor. MedEuropa este un proiect dezvoltat de Philippe Jacobs, copreşedinte al grupului Jacobs Holdings, în parteneriat cu Ascenta Management, o companie de management de investiţii ai cărei parteneri sunt activi pe piaţa locală din anul 2007. Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanţa a fost realizat în urma unei investiţii de peste 7,5 milioane Euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*