Fonduri de 20,7 milioane de euro pentru investiții în acvacultură și prelucrarea produselor pescărești în județul Tulcea

Pregătiți de pescuit. FOTO Adrian BOIOGLU

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020 a anunțat lansarea a trei apeluri de proiecte pentru dezvoltarea sectorului pescăresc din teritoriul ITI Delta Dunării.

Pe cele trei linii de finanțare sunt puși la dispoziția potențialilor beneficiari 20,7 milioane de euro.

Prin Măsura II.2 – Investiții productive în acvacultură, teritoriul ITI Delta Dunării primește 18 milioane de euro. Pe această linie de finanţare sunt incluse toate tipurile de investiții legate de înfiinţarea şi modernizarea fermelor de acvacultură, diversificarea producţiei şi a speciilor de cultură.

Valoarea maximă eligibilă aferentă unui proiect este de 4 milioane de euro.

De asemenea, pentru stimularea acvaculturii durabile (Măsura II.3) şi prelucrarea produselor pescăreşti şi din acvacultură (Măsura IV.4), potenţialii beneficiari din teritoriul ITI au la dispoziţie aproximativ 2,7 milioane de euro.
Solicitantul trebuie să fie întreprindere din categoria IMM-urilor (microîntreprindere, întreprindere mică și mijlocie), în domeniul procesării produselor pescărești și de acvacultură, inclusiv asociații de tip organizații de pescari, organizații de producători, organizații interprofesionale etc.

Condițiile de accesare a finanțărilor sunt detaliate în ghidurile specifice disponibile pe site-ul www.itideltadunarii.com.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*