Festivitățile de Ziua Comunei Carcaliu s-au desfășurat sub semnul diversității culturale

ZIua Comunei Carcaliu. FOTO CJ Tulcea

Ziua Comunei Carcaliu, ținută sub genericul „Diversitatea Culturală în spațiul Dobrogean”, a fost organizată de Primăria și Consiliul Local Carcaliu, în parteneriat cu Comunitatea Rușilor – Lipoveni din România, pe 5 august.

Pe scenă au evoluat ansambluri folclorice dobrogene aparținând mai multor etnii, dar și artiști celebri: Marcel Pavel, Nicola, Monica Anghel și Schimbul 3. La eveniment a fost prezent și administratorul public al județului, Vasile Strat, alături de deputatul Lucian Simion.

„Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră, în această perioadă în care întreaga comună se îmbracă în straie de sărbătoare. Ziua comunei este sărbătorită anual, în prima duminică a lunii august, ocazie cu care fiii satului se întorc din străinătate, pentru a fi alături de familiile lor.
Doresc să îi mulțumesc domnului primar pentru invitație și să îl felicit pentru inițiativa de a organiza un spectacol de asemenea amploare, sub genericul „Diversitate culturală în spațiul dobrogean“.
Această comunitate are un specific aparte, aici trăiesc împreună în pace şi înţelegere români, ruşi lipoveni, dar și alte etnii. Împreună reuşiți să păstrați tradiţiile, să respectați şi să iubiți tradiţiile celuilalt, creând un adevărat model de convieţuire. Salutăm prezența ansamblurilor folclorice ale diverselor etnii la această sărbătoare, care au venit în sprijinul comunității și care ne încântă cu programele lor artistice.
Dorim, de asemenea, să vă asigurăm de toată deschiderea noastră, a celor din Consiliul Județean Tulcea, spre colaborare în vederea realizării proiectelor de interes pentru comunitatea locală“, a declarat administratorul public al județului, Vasile Strat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*