Festivalul tulcean „Natalia Șerbăneascu“ a ajuns la ediția a VIII-a

A VII-a ediție a festivalului concurs „Natalia Șerbăneascu“

În perioada 13-15 iunie 2018, se va desfășura la Tulcea Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Muzicii Populare „Natalia Șerbăneascu“, Ediţia a VIII – a, în organizarea Primăriei Municipiului Tulcea și Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea.

Manifestarea se doreşte a fi un omagiu adus primei interprete de folclor dobrogean, Natalia Şerbănescu, cea care s-a născut pe plaiurile tulcene. Prin întreaga activitate şi prin întregul ei repertoriu răzbate o dragoste adâncă pentru ţinutul cuprins între Dunăre şi Mare, ţinut pe care la cântat cu dragoste, dor şi dăruire.

Scopul acestei manifestări este acela de a descoperi şi promova talente interpretative pentru punerea în scenă a cântecelor populare autentice și introducerea lor în circuitul valorilor spirituale româneşti, al prezentării autentice a frumuseţii costumului popular din diferite zone etnografice ale ţării, prcum și al rememorării şi transmiterii către generaţiile viitoare a valorilor etnografice româneşti.

Concursul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali și instrumentiști , cu vârste cuprinse între 9 – 40 ani, pe două secţiuni:

– Secţiunea I – cu vârste cuprinse între 9 – 16 ani, secțiune la care, la această ediție, s-au înscris 28 de concurenți din toat zonele etnofolclorice ale țării, precum și doi concurenți din Ucraina și unul din Republica Moldova, cel mai tânăr având vârsta de 9 ani;

Secţiunea II – cu vârste cuprinse între 16 – 40 ani, secțiune la care, la această ediție, s-au înscris 16 concurenți din toate zonele etnofolclorice ale țării, cea mai mare vârstă a unui concurent fiind de 24 de ani.

Concursul se va desfăşura după cum urmează:

  • 14 iunie – zi de concurs,
  • 15 iunie – festivitatea de premiere şi gala concursului.

Juriul festivalului va fi alcătuit din personalităţi proeminente din lumea folclorului şi a muzicii populare româneşti.

Vor fi prezenți în recital : Gheorghe Roșoga , Alexandru Pugna , Maria Stoianov și Grupul Ethnos , Laura Mocăniță și Elena Nistor, câștigătoarea marelui premiu și trofeul Festivalului –Concurs Național de Interpretare a Muzicii Populare ”Natalia Șerbănescu” , ediția a VII – a .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*