Festivalul „Întoarcerea la vatră“ de la Beștepe, la a doua ediție

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat la „Întoarcerea la vatră“ de la Beștepe. FOTO CJ Tulcea

Duminică, 28 iulie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat la manifestările cuprinse în cadrul programului Festivalului „Întoarcerea la vatră“ de la Beștepe, organizat de Asociația Sportivă „Voința Beștepe“, în colaborare cu Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“ și cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Beștepe.

În cele două zile ale festivalului s-au desfășurat numeroase competiții sportive, precum și un spectacol artistic în care au evoluat Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, împreună cu soliștii vocali Georgeta Nichifor, Laura Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof, Ansamblul „Plai vânătorean” (Vânători, Galați), Mariana Popa, Ansamblul „Dunărenii” (Chiscani, Brăila), Ansamblul „Boboceii Cumpeneii” (Cumpăna, Constanța), Ansamblul „Beștepeanca” (Beștepe), Ansamblul „Ghiocel de la Luncavița” (Luncavița), Ansamblul „Doina Casimcei” (Casimcea), Ansamblul „Katiușa” (Mahmudia), Grupul „Odyseea” (Tulcea), Ansamblul „Altona” (Cerna) și Ansamblul „Sfitilina” (Vișina).

„Este o sărbătoare a beștepenilor de pretutindeni, care se întorc în fiecare an pe meleagurile natale.
Vreau să felicit organizatorii acestui festival și, în special, pe domnul primar Dumitru Țipirigan și pe domnul viceprimar Marius Ifrim, pentru faptul cu au gândit și au pus la punct un adevărat regal al tradițiilor și obiceiurilor, dar chiar și al sportului, care sunt convins că va atrage turiști din toate colțurile țării!
Totodată, felicitări conducerii Asociației Sportive „Voința Beștepe“, prin domnul președinte Marius Mocanu, și a Ansamblului Artistic „Baladele Deltei“, prin domnul director Ștefan Coman, pentru implicarea în organizarea festivalului.
Aș dori, de asemenea, să vă asigur de toată deschiderea Consiliului Județean Tulcea atunci când vine vorba despre organizarea unor evenimente menite să pună în valoare potențialul turistic al Deltei Dunării, conservarea și valorificarea tradițiilor tuturor minorităților din acest colț al României, mai ales că zona este renumită prin numărul impresionant de etnii care coabitează de secole în acest spațiu“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*