Festivalul „Cununa Dansului și Portului Popular Dobrogean” va avea loc în 22 mai, în Tulcea

Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Palatul Copiilor Tulcea, organizează duminică, 22 mai 2022, în Piața Civică din municipiu, ediția a XXI-a  Festivalului – Concurs Județean de Folclor Dobrogean pentru Copii și Tineret „Cununa cântecului, dansului și portului popular dobrogean”.

Festivalul are ca scop promovarea folclorului dobrogean, confirmarea continuității tradiției populare, educarea copiilor și tinerilor în spiritul respectului și prețuirii tezaurului folcloric. Festivalul este deschis tuturor copiilor și tinerilor din învățământul gimnazial, liceal, școlilor de arte și meserii, precum și comunităților etnice.

„Am inițiat Festivalul– Concurs Județean de Folclor Dobrogean pentru Copii și Tineret „Cununa cântecului, dansului și portului popular dobrogean” pentru a veni în întâmpinarea copAnsaiilor și tinerilor care iubesc jocul, se dedică acestei valori inestimabile și-l promovează cu cinste și mândrie. Dacă în 1999 erau puține formații de dansuri, acest concurs a generat, în timp, numeroase ansambluri. În sprijinul nostru au venit autoritățile publice locale, Casele de Cultură și Căminele Culturale care au susținut apariția ansamblurilor și a formațiilor de jocuri, fenomen care ne bucură și ne ajută la promovarea culturii tradiționale”, precizează Ştefan Coman, managerul Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”

Festivalul a fost iniţiat în 1999 de maestrul coregraf  Ştefan Coman, atunci când Ansamblul Folcloric pentru Copii și Tineret „Dorulețul” împlinea 9 ani de activitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*